състезание по експериментална физика и ми трябва идея за проектЧовека търси идея, кво започнахте да умозаключавате......"експериментална физика" предразполага към новаторство, идеи, концепции, теория и прочее. Не убивайте ентусиазма на хората с потенциално знание с вашето ортодоксално незнание.....
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogo7777
- майстор
45 мнения в "Проект по експериментална физика (краен срок 31.05.14)"
ivanovbg
- майстор
gogo7777 написа:Да де новаторство и ..., но поне трябва да знае основните закони на физиката според мен. Като закона за запазване на енергията и що е КПД и как се пресмята.състезание по експериментална физика и ми трябва идея за проектЧовека търси идея, кво започнахте да умозаключавате......"експериментална физика" предразполага към новаторство, идеи, концепции, теория и прочее. Не убивайте ентусиазма на хората с потенциално знание с вашето ортодоксално незнание.....
teo_5f написа:Днес се сетих за пиезо кристалите,че мога да залепя 4-5 за една плоча която да е прикрепена към гърба на соларен панел и когато завали панела се обръща и започва да генерира ток от падащите капки.

gogo7777
- майстор
Да де новаторство и ..., но поне трябва да знае основните закони на физиката според мен. Като закона за запазване на енергията и що е КПД и как се пресмята.Ама ти не знаеш кво знае питащия........А кой ти каза за законите, ти провери ли?

thinkpad
- майстор
ivanovbg написа:Тъжно е когато някой си няма понятие от физика да се явява на състезание.Присмял се хърбил на щърбил. Човекът може да не знае всичко от физиката, ама ти дори известните ти неща отричаш. Чакаме нов Никола Тесла да се появи с кондензаторите в контакта.
Точно ти Закона за запазване на енергията нещо не го познаваш. Твърдиш, че можеш хем да черпиш от нещо, хем колкото влязло, толкова и излязло.
ivanovbg
- майстор
gogo7777 написа: Ама ти не знаеш кво знае питащия........А кой ти каза за законите, ти провери ли?По въпросите и идеите е ясно какво знае.Още никой не се осмелил да ги твърди.....ти първия ли си? И какво е КПД, обясни ми на мене.
teo_5f написа:Днес се сетих за пиезо кристалите,че мога да залепя 4-5 за една плоча която да е прикрепена към гърба на соларен панел и когато завали панела се обръща и започва да генерира ток от падащите капки.Елементарна сметка показва каква енергия може да се извлече от дъжда. Енергията им е = масата по скоростта^2 върху 2 или ако имаме пороен дъжд с 30 литра на м2 за 1 час и панел с площ от 1 м2 енергията която ще се изсипе върху него е 12000 джаула или 3,3 ватчаса/м2. Голема печалба - няма що. То май повече енергия ще отиде да се завърти панела.
teo_5f написа:Добре не можах да те разбера на къде биеш коефициента на полезно действие не знам колко е но не мисля че има големи загуби максимум 50% да е загубата стига да се самоподържа системата и да генерира 100-150 вата енергия е достатъчно.Както виждаш 50% не са големи загуби според teo_5f

Последна промяна от ivanovbg на нед май 18, 2014 8:22 am, променено общо 1 път.
ivanovbg
- майстор
thinkpad написа: Точно ти Закона за запазване на енергията нещо не го познаваш. Твърдиш, че можеш хем да черпиш от нещо, хем колкото влязло, толкова и излязло.Ми принципно колкото влиза - толкова и излиза.
Ето ти една задача :Взимаш кофа с 5кг амониева селитра и пъхаш 2 топли бири вътре. Сипваш 5 кг вода, изчакваш 3 минути и вадиш студената бира. Колко амониева селитра и вода са останали в кофата и колко от субстанцията е похарчено за изстудяването.
thinkpad
- майстор
ivanovbg написа: Ми принципно колкото влиза - толкова и излиза.Ако смяташе така, нямаше уверено да плескаш и рекламираш кондензатори. Задачи на мен не ми давай. Преди да даваш съвети на други хора по темите се върни назад, където бях ти снимал книжка по Електротехника. И междувременно да погледнеш как се работи с вектори, защото леко ти куца. А и там дадох страница с поне 2 метода...и калкулатор...
ivanovbg написа:Като закона за запазване на енергията и що е КПД и как се пресмята.Коефициентът на полезно действие(КПД) показва ефективността на една машина. Няма машина без загуби и не цялата енергия се преобразува от машината в полезна работа.
teo_5f
- помощник
ivanovbg написа:Елементарна сметка показва каква енергия може да се извлече от дъжда. Енергията им е = масата по скоростта^2 върху 2 или ако имаме пороен дъжд с 30 литра на м2 за 1 час и панел с площ от 1 м2 енергията която ще се изсипе върху него е 12000 джаула или 3,3 ватчаса/м2. Голяма печалба - няма що. То май повече енергия ще отиде да се завърти панела.Първо искам да кажа че съм на 16 години и не съм толкова на вътре в нещата за което се извинявам.Надявах се да ми помогнете не да ме нападате. Сега на въпроса 3,3 ватчаса на квадратен метър не е малко и е по добре от нищо. Имайки в предвид че няма да е само един панел.Няма как от нищото да дойдат 10 киловатчаса макар и малка печалба все е нещо.
Последна промяна от teo_5f на пон май 19, 2014 9:43 pm, променено общо 1 път.
Тема "Проект по експериментална физика (краен срок 31.05.14)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература