• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
На камиона /ЗИЛ/ може да са 1000 и повече, но там има смазване под налягане и охлаждане.
Препоръчвам от 600 до 800, моят е малка под 600 понеже такива шайби имах.
По принцип резбите на компресорите са цолови.
Аз на бутилката излизам с 1/2 цолова резба от там преходи всякакви.
yankо_s - помощник
Извинявам се много ... А някой има ли на представа какви муфи като цолаж да заваря на бутилката .Дупката от газовото най-вероятно ще е от долу с фланец за точене на конденза може би с кран или болт , а от горе ще направя две дупки , едната ще е да се навие възвратен клапан за (хранене ) на бутилката а другия за редуцир вентила на който пък ще се навие пресостата и предпазния клапан ...
gozilla - напреднал
Четете бе хора!!Много сме го обсъждали тоя компресор.
viewtopic.php?f=18&t=19617
mavryt4o - майстор
yankо_s написа:
Извинявам се много ... А някой има ли на представа какви муфи като цолаж да заваря на бутилката .Дупката от газовото най-вероятно ще е от долу с фланец за точене на конденза може би с кран или болт , а от горе ще направя две дупки , едната ще е да се навие възвратен клапан за (хранене ) на бутилката а другия за редуцир вентила на който пък ще се навие пресостата и предпазния клапан ...
и аз да ти вкарам още малко теми за размисъл :snakeman: мойте изходи са на оригиналните на газта ,,,и пресостат и всичко е там ако те интересува ще снимам да добиеш представа
kuger - майстор
yankо_s написа:
някой знае ли размера на пресостатите и възвратните кпалани като стандарт да знам какви муфи да заваря на бутилката ...
Ами, виж каква е резбата на изхода на компресора и използвай такава.
Компресор от ИФА, предпазно-възвратен клапан от Шкода, бутилка от руски трактор. Всичко си пасва. Само за манометъра и пресостата нямам спомен, мисля 3/8 цола. Мотора е 1,5 KW, трифазен, преработен да работи на фаза и нула с пусков кондензатор, 1500 об/мин. Компресора прави около 750 оборота, става и за боядисване :-D При частично пълна бутилка се замисля при тръгване, но това се решава с кондензатори. Това е моят компресор. Но в момента е в насипно състояние, липса на място:shock:
yankо_s - помощник
Тези дни ще заварявам муфите ... Гърми ли празна газова бутилка ... ? от 2 седмици стои така
hidrazin - майстор
По принцип ако не си вписан в регистъра по чл. 36, ал. 1 от Закона за техническите изисквания към продуктите (ЗТИП) нямаш право да правиш промени и преустройство на съдове под налягане. Ама ти си знаеш де. То и отговорността си остава лично твоя.
За газовите бутилки не знам. Гърмят съдове в които е съхранявам бензин. Или омаслени/мръсни бутилки за високо налягане в които някой тарикат се опита да сложи кислород. Там взрива е доста ефектен.
Хубаво си решил фланеца да е отдолу. Що не вземеш и не изкараш от там всички щуцери с резби? Той самия фланец си има входящ и изходящ щуцер. По спомени на изходящия щуцер има в бутилката сонда до дъното. Може пак да използваш същата за изходяща. Така сондата ще изкарва въздуха от орната част на бутилката - там където няма конденз.
:partyman:
mavryt4o - майстор
да нещо такова

Прикачен файл

08102014754.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Избор на мотор за компресор .и малко помощ при направата му." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: