• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
otico - напреднал
Ами това е най-простият начин който съм измислил. Сервомашинка от RC модел също върши работа, но там управлението е сложно. Трябва генератор на импулси с променлива продължителност (по спомени между 1 и 2 ms). За електромагнит не съм се замлял. С някаква проста конструкция която да го завърта на определен ъгъл наистина може и да стане.

Благодаря за отговорите.
skat - специалист
otico написа:

Благодаря за отговорите.
Разбрах, че затвори темата, но без да знам предназнзчението на това приложение, бих препоръчал форума за Arduino (nano). Богата библиотека за RC серва и много входове, чудесен и евтин контролер. Каквото и да решиш, успех!
stivemaster - майстор
Здравейте на всички имам спешно питане :
С какво да управлявам от MACH3 контролер такъв двигател с цел контрол на височината .
MrMurdjo - майстор
Питай китайците :)
Като гледам, то си има драйвер вътре. Вероятно се управлява с импулси, през куплунга, дето се вижда на снимката. Твърде вероятно да може да се командва директно от Мах3 през контролера, както обикновено. Но гаранция никой не може да даде без някакво описание.
stivemaster - майстор
Какъв драйвър бе колега, де го видя аз нали затова питам с какъв драйвър се кара.На куплунга излизат шест кабела два от мотора и по два от крайните микрети.
Ето на средната снимка.
MrMurdjo - майстор
Само предположих, бе колега :-D
Никъде не видях описание, ти явно го имаш. Ако наистина са два извода директно от двигателя, значи можеш да го клатиш само от едно крайно положение до друго и толкоз.
stivemaster - майстор
Като се замислих и като добавя че при плазмите тази комбинация гледам китайците я съчетават задължително с THC контролер си мисля че я управляват според показанията на капацитивния датчик за височината .Те явно не мерят точно височина в милиметри или в някаква единица за разстояние ами във волтове според датчика като тук как мислите ?
sando82 - помощник
Здравейте!
Да започна с това че съм новобранка във форума и хал хабер си няма от електроника, само основни неща поназнайвам.
Понеже съм се нагърбил със задачата да си направя CNC фрезичка се оглеждам за някое готово и изпитано решение plug'n'play.
От това което прочетох в мрежата драйвери и контролер от EXOROR биха ми свършили работа.
Другия вариант е да си поръчам тъй хваленият по чуждите форуми GECKODRIVE G540. Направо го боготворят.
Като пари ще ми излезе почти същото понеже ще захранвам 4 мотора.
Има и трети вариант драйвери на основата на чип thb6064, също са добри отзивите за тях, но гледам тук че не се коментират.

На долния линк има схеми на G540, може ли да се възпроизведе нещо по тях.
http://www.ftp.cnchungary.com/Varsanyi_ ... G250_G540/

Моля дайте някакво мнение на къде да се насоча!

Поздрави!
stivemaster - майстор
Здравейте на всички, имам нужда от помощ за настройка на Mach3 за работа с ето този контролер (pdf-а най-долу),към който има плъгин (.dll) както се вижда,даже и нещо като инструкция за настройка но .... Запецнах и имам нужда от услуга срещу заплащане във Варна.
kabel96 - специалист
Ето до къде стигнах за един ден.
Изображение
Изображение
За проби взех тази платка но се оказа греда.Не е галванично разделена и сега ще пускам всичко през разделителен трансформатор докато си налепя моя платка.
Изображение
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: