Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
maleeeestrax
- специалист
22 мнения в "Подгрев на седалки"
phantom_
- специалист
Ще стане с кантал,но пак трябва да си купиш голямо количество
Аз съм си правил подгрев за ръкохватките на мотора,за тая цел използвах кантал от реотан на печка Елва(просто не намерих по-тънък) идва малко дебел и по-бавно загрява
А що се отнася за подгряващите подложки от Метро аз имам такива и доста топлеха като ги използвах ,сега на тази кола имам оригинален подгрев и да ти кажа като че ли по малко топли 
bobykafe
- специалист
Преди 15-ина години си правик самоделка отопление на леглото с медна тел от електромагнит. Необходимата мощност беше около 50-60 вата, т.е. около 2 ома би било съпротивлението при 12Волта в колата. Въпрос на подбор е дебелината и дължината на телта. Схемата за ограничаване на тока е елементарна, като основния недостатък- големите топлинни загуби в крайния транзистор е дори предимство при подходящо място за монтаж в замръзналата кола 
Тук обаче стои въпроса с ниската механична якост на медния тел и колко сядания би издържал. Предполагам, че с подходящо разполагане и без дълги прави участъци това не би било проблем.
Тук обаче стои въпроса с ниската механична якост на медния тел и колко сядания би издържал. Предполагам, че с подходящо разполагане и без дълги прави участъци това не би било проблем.
miroton
- майстор
bobykafe написа:Преди 15-ина години си правик самоделка отопление на леглото с медна тел от електромагнит. Необходимата мощност беше около 50-60 вата, т.е. около 2 ома би било съпротивлението при 12Волта в колата. Въпрос на подбор е дебелината и дължината на телта. Схемата за ограничаване на тока е елементарна, като основния недостатък- големите топлинни загуби в крайния транзистор е дори предимство при подходящо място за монтаж в замръзналата колаЗащо нагревателите не ги правят от медна тел?
Използвай шим за регулиране на топлината
bobykafe
- специалист
miroton написа: Защо нагревателите не ги правят от медна тел?Защото се налага да се нагряват ДОСТА над 35-40 градуса, колкото бих приел за комфортно и безопасно под моя
Използвай шим за регулиране на топлината
И подчертах, че схемата е ЕЛЕМЕНТАРНА и минусите й са плюсове в случая
Сещам се и за още няколко бонуса на бакъра- достатъчно дълги жици за 2 ома; ИЗОЛАЦИЯ!
Тук някъде трябва да включим фанфарите за да приветстваме лесното запояване и богатия избор на диаметри- наличен е на практика навсякъде около нас
fox_vt
- майстор
Трудно се разлепят от стъклото а и площа е малка,освен ако не е от камион но пък там е на 24 волта.Или може би от бус някое по големичко.Иначе ето нещо подходящо Нагревател
Ама може да е слабичко.А какъв е проблема да се използва нагряваща готова подложка за седалка
Да не си уцелил китайска бройка 
Ама може да е слабичко.А какъв е проблема да се използва нагряваща готова подложка за седалка
nakatasan
- специалист
Здравейте, вече втора такава китайска подгряваща седалка изгаря. Купувал съм ги или от кауфланд, или практикър, или метро. Явно толкова им е живота, за около 2 сезона и дават фира.
Нагревателя който използват от сядането се пречупва, а може би и прегаря и се къса. След това топло няма.
Идеята ми е да си купя такъв нагревателен кабел и да го сменя. Но не зная колко да е дълъг, колко да е дебел, най-вече от къде да го купя. Мога с парче да отида в магазина и да искам нужната дължина. После свързвам всичко и монтирам.
Гледах из интернет някакви плочки за подгрев на седалки, комплектът за една беше към 150 лв. Доста скъпо ми се вижда, а колко ще устиска мога да гадая.
Идеи от къде мога да си купя такъв нискомощностен нагревател?
Поздрави
Нагревателя който използват от сядането се пречупва, а може би и прегаря и се къса. След това топло няма.
Идеята ми е да си купя такъв нагревателен кабел и да го сменя. Но не зная колко да е дълъг, колко да е дебел, най-вече от къде да го купя. Мога с парче да отида в магазина и да искам нужната дължина. После свързвам всичко и монтирам.
Гледах из интернет някакви плочки за подгрев на седалки, комплектът за една беше към 150 лв. Доста скъпо ми се вижда, а колко ще устиска мога да гадая.
Идеи от къде мога да си купя такъв нискомощностен нагревател?
Поздрави
hidrazin
- майстор
nakatasan написа:Идеи от къде мога да си купя такъв нискомощностен нагревател?Разгледай нагревателите за огледала в баня. Нещо такова:
Нагревател за огледало. Противозамъгляващ, Фолиев, 300x300mm, 15W, 12V
nakatasan
- специалист
Тези съм ги гледал и ми хареса идеята, ама като видях че, едното листче струва 50 лв и леко се разочаровах.
Търся си кабелен нагревател от тънките за 12 волта, за да си го сменя, че от тия купените подгревни седалки кабелът е калпав и от пречупване или прегаряне се прекъсва. И по този начин топлото го няма. Омръзна ми да купувам такива подгревни седалки, за това ми се иска да си я направя както трябва и да не я мисля повече.
Кабел намирам, но е за подово отопление и е на 220 в. А на мен ми трялбва тънък, който е за 12 волта.
Поздрави
Търся си кабелен нагревател от тънките за 12 волта, за да си го сменя, че от тия купените подгревни седалки кабелът е калпав и от пречупване или прегаряне се прекъсва. И по този начин топлото го няма. Омръзна ми да купувам такива подгревни седалки, за това ми се иска да си я направя както трябва и да не я мисля повече.
Кабел намирам, но е за подово отопление и е на 220 в. А на мен ми трялбва тънък, който е за 12 волта.
Поздрави
Тема "Подгрев на седалки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература