• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
Да, това с DC-то може да му даде по-добра представа за реалната консумация.
Между другото намерих темата за такава ламба и нейната консумация:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 11&t=49400
:partyman:
Благодаря за инфото, сега вече съм съгласен, че не съм прав!Напрежението при светещ плафон след кондензатора беше 210 волта, а тока 38 милиампера, значи реалната консумация е някъде около 8 вата!
mitakata - специалист
brad4edat написа:
nikolovvd написа:
brad4edat написа:
Тия така модерни фото простащини работят нон стоп в стендбай режим, незнам къде го гледах и четох но някъде имаше изчисления, че от подобни уреди (3-4) в един дом, се навъртат по минимум 5лв. ток всеки месец, когато са в стендбай!
Ако бяха 3-4 да си свиркаш, но са доста повече. Може да ги изброим съвместно.
Телевизори, микровълнова, рутер, UPS, компютри, монитори, лаптоп, пералня, 3-4 са само зарядните за телефони и таблети, които стоят в контактите, плафони с PIR сензори, цифрови и сателитни приемници и като дръпнеш чертата едно 150-200 W не ти мърдат като денонощтна консумация. Кажи речи 150kWh на месец според зависи или към 30-40 лв.
Абе не знам дали чак толкова консумация се събира от уредите в стендбай режима, но със сигурност едно 5-10лв. от месечните сметки са от тук.
Аз обаче никога не оставям зарядното за телефона да си седи в контакта, когато не зарежда! Това е така от няколко годни, след като със собствените си очи видях как един адаптер с напълно затворен пластмасов корпус гръмна, без да имаше консуматор към него и излезна такъв огън от него, че и до ден днешен не мога да си обясня как и от къде излезна тоя огромен пламък през затворения му корпус. :-D

Позволявам си да цитирам мой пост от фейсбук преди време:

По повод призивите да изключваме зарядните от контакта, когато не ги ползваме. Премерих консумацията на две зарядни за телефони без товар и резултата е впечатляващ: едното консумира 23mW, а другото 92mW. В пари това означава съответно 0.3стотинки/месец и 1.2стотинки/месец, ако никога не ги изключваме. Изводът е ясен - не вярвайте на всяка глупост по телевизията
Lisko - майстор
ESPACE написа:
Lisko написа:
Ламба с 56 броя 5630 за $3.50
http://www.dealsmachine.com/best_211718.html
Цената на този сайт е в британски лири, не в $.
:finga: Може би зависи откъде гледаш. На мен ми пише USD 3.53, което няма как да е в британски лири.
ESPACE - майстор
Това със показването на среден пръст в Америчко ли го научи или ти е носталгичен роден навик. Може да гледаш от Канада ама пишеш в Български форум.

Прикачен файл

2015-02-07_083956.jpg
Lisko - майстор
За средните пръсти се извинявам, не бях разбрал че е такова, според мен въобще не бива да има "усмивки" със средни пръсти във форума.
Сега по същество - не четеш какво ти пиша "може би има значение откъде го гледаш". Мислиш си че само ти си прав. За разлика от мен, който не си мисля че само аз съм прав и допуснах че е възможно да виждаме различни неща.
Изображение
hidrazin - майстор
Май се карате за глупости? На мен пък ми го изписва в български левове. :lol:
Прикачен файл:
Левчета.jpg
Левчета.jpg (99.65 KиБ) Видяна 2261 пъти
Стига сте се дърлили. Сайта ти показва цените в каквото си избрал. Слагаш мишката на вида валута и излиза падащо меню.
От там може да го смениш на каквато друга желаеш. Ако щеш и в нигерийска наира. :lol:
Сега пробвах. Избереш ли веднъж някаква валута, колкото и пъти да затваряш и отваряш сайта, все в нея ти показва цените.
Бисквитките си вършат работата. Просто ESPACE някога е минавал от там или сайта е взел предпочитаната валута на потребителя от негово посещение на друг магазин.
Не подценявайте възможностите на онлайн магазините да проследяват, запомнят, шпионират ... за вашите предпочитания, посещения на магазини, разглеждани стоки...
Lisko - майстор
hidrazin написа:
Май се карате за глупости?
Именно !
В практически план, по-важното е твойте от кой сайт са с двата долара и 50 стинки са транспорт.
Ибей ?
Имам неприятното чувство (не мога да го потвърдя веднага с факти, по-скоро смътни спомени), че
А) когато съм намерил евтина крушка с Е14, после не мога да намеря със същите диоди (и цена !!!) за Е27
и
Б) крушките за 220V са по-евтини от крушките за 120V

И двете обаче може да са от закона на Мърфи, или в частност, че чуждата паничка винаги е по-сладка :partyman:
hidrazin - майстор
Ами не съм забелязал такива аномалии в търсенето. Нещо като ми хареса като цена и предлагане си запаметявал линка.
Пък и като съм купил нещо веднъж, то си ми остава и сторе листа на магазина.
Ламбите са от алиекспрес. Линк трябва ли ти или ще си ги намериш?
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: