Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jamezon - специалист
сашо р н написа:
Започни да четеш този форум бавно и полека от страница 1 и като стигнеш до страница 66
най вероятно няма да имаш въпроси .Няма лесно и бързо в тая работа да хванеш вятъра
за полезна работа .Чети ще научиш много .Гарантиран успех.
Така и започнах,не са малко 66 страници,но както се казва бавно,но славно :)
jamezon - специалист
Тани написа:
Само с труд, търпение и упоритост не всичко се постига! За някои неща си трябва и АКЪЛ! Точно за твоя случай, здравия разум казва, че няма как да изкараш повече енергия, отколкото си вложил! Няма смисъл да пробваш, а няма нужда ДОРИ ДА СИ ГО ПОМИСЛЯШ!

По принцип е така,но при вятъра не вкарваш нищо,а получаваш много :)
сашо р н - напреднал
Странно защо ние разбираме какво ти искаш да направиш а ти не разбираш какво ти казваме .Най вероятно ние си мислим че знаем повече от теб .Това може и да не е така ,но но повечето от нас не задават такива въпроси .А и не твърдят че не влагат нищо а получават много .
Виж колега за генератор 300-350 лв. за мачта 400-600 лв за контролер 100 -150 евтин вариант
за акумулатори 1200-1600 лв. за самия пропилер минимум 400 лв. за инвертор 300-500 лв.
за табло и кабели и товарни устройства и хиляди дребни неща няма да смятам .При тази сметка
минимума е 2800лв. . Ако това е нищо ??????? Верояно си мислиш че можеш да се снабдиш с някой неща почти биз пари но някой не става .Много от нещата се налага да си ги направиш сам
но за да се справиш добре трябва да знаеш много да имаш две ръце който да чустваш като десни ,а за времето да не говорим .
Колега всички който имаме създадени дейсващи ветрогенератори никога няма да си върнем инвестицийте за построеното но Кефа няма цена .Ако и ти искаш да се кефиш трябва да четеш да да стройш да губиш време и парици .Щот няма лесно в тая работа да хванеш вятъра за полезна работа .Чети внимателно и ще се кефиш обезателно .Успех .По-добре да ползуваш топла вода от колкото да я откриваш.
сашо р н - напреднал
Чети какво ти пише edemi 2001 той знае и моеже.
jamezon - специалист
Не,явно ти не си ме разбрал,като казах нищо вложено,нямах точно това в предвид,а след всичко изброено.И аз го правя за кеф,в това те разбирам напълно.Просто си мисля за някоя постоянна сила,не като вятъра,а и казах,че експериментирам,не искам за без пари,просто пробвам варианти.бях почнал да се опитвам да уловя вятъра,просто искам нещо да го завърти това динамо,да се ''изкефя,, и след това ще строя мачти и т.н. Надявам се сега да ме разбереш.:)
jamezon - специалист
Да стигнал съм до 13 страница на форума и ми стан ясно,че знае и може.
hidrazin - майстор
jamezon написа:
Едва ли ще се получи това да вкарам 100вата и да изкарам 2000,ама аз съм упорит да пробвам.
Може да се получи такова нещо. Е не чак 100 към 2000W ама приемливо. Това го правят всички климатици.
А ако говориш за да вкараш 100W електрическа енергия и да изкараш дори 100W пак електрическа енергия, май не си за този форум.
jamezon написа:
Не е вярно. Вкарваш вятър. Ако не го вкараш това "нищо" и нищо няма да получиш, осен ако не седнеш да въртиш педалите.
jamezon написа:
Просто си мисля за някоя постоянна сила,не като вятъра,...
Постоянните безплатни сили не са чак толкова много и топлата вода вече е открита.
Такива безплатни постоянни сили са например река минаваща през твоя двор, външна температура(за климатика), геотермална енергия.
Има и такива дето са още по изгодни. Такива са краден ток, крадено парно, крадена вода, крадена нафта и бензин, крадени дърва.
Ама и те са относително безплатни. Щото в един слънчев ден ще те хванат.
:partyman:
jamezon - специалист
hidrazin написа:
jamezon написа:
Едва ли ще се получи това да вкарам 100вата и да изкарам 2000,ама аз съм упорит да пробвам.
Може да се получи такова нещо. Е не чак 100 към 2000W ама приемливо. Това го правят всички климатици.
А ако говориш за да вкараш 100W електрическа енергия и да изкараш дори 100W пак електрическа енергия, май не си за този форум.
jamezon написа:
Не е вярно. Вкарваш вятър. Ако не го вкараш това "нищо" и нищо няма да получиш, осен ако не седнеш да въртиш педалите.
jamezon написа:
Просто си мисля за някоя постоянна сила,не като вятъра,...
Постоянните безплатни сили не са чак толкова много и топлата вода вече е открита.
Такива безплатни постоянни сили са например река минаваща през твоя двор, външна температура(за климатика), геотермална енергия.
Има и такива дето са още по изгодни. Такива са краден ток, крадено парно, крадена вода, крадена нафта и бензин, крадени дърва.
Ама и те са относително безплатни. Щото в един слънчев ден ще те хванат.
А именно вятъра не е ли безплатна сила,ама непостоянна?Не можах да го разбера това със 100те вата..как със 100 мога да изкарам д/г 2000?Знаеш ли как или говориш принципно?
hidrazin - майстор
jamezon написа:
Не можах да го разбера това със 100те вата..как със 100 мога да изкарам д/г 2000?Знаеш ли как или говориш принципно?
Знам разбира се и съм го написал ама кой да прочете? Като си купиш климат естествено. Вкарваш 1000W и изкарваш примерно 3000.

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: