Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
crez - майстор
Тоше, внимавай много с шмиргела!!!!!! Тази ос на която си закрепил камъка не е цяла с оста на двигателя, има връзка чрез тази червената пластмаса. По-добре махни я, и пригоди диска директно на оста на двигателя,че при тези 2800 оборота, не ми се мисли какво може да стане. До колкото имам спомен, май беше набита :?
shotik - майстор
crez написа:
Тоше, внимавай много с шмиргела!!!!!! Тази ос на която си закрепил камъка не е цяла с оста на двигателя, има връзка чрез тази червената пластмаса. По-добре махни я, и пригоди диска директно на оста на двигателя,че при тези 2800 оборота, не ми се мисли какво може да стане. До колкото имам спомен, май беше набита :?

Няма пластмаса,това е алуминиева заливка с друга ос,сглобката е с дължина 30 мм ,има шпонка 20 мм и допълнително болт без глава ,но с напречен нарез за права отвертка за законтряне.

Сега подготвям една ламарина ,която да закрива целия електромотор,кондензатора и диска и предполагам,че с това ще го обезопася не само от механични повреди,но и от електрически ,защото на кондензатора клемите са открити, също и на дърводелския струг ще закривам електромотора и кондензатора.
шоп - майстор
shotik, чест и почитания, шапка ти свалям!!!

Преди над 25 години си направих стругче по схема от руското списание " Моделист конструктор" . Подобно на твоето беше с разлика, че двигателя задвижваше с понижаваща ремъчна предавка остта на вретеното. За съжаление тогава не ми е хрумнало, че задният център може да бъде въртящ от главина на велосипед. Но въпреки всичко за краткият си живот стругчето направи дръжки на тесли, отверки, длета, пили и т.н., които ползвам и до днес. Такъв кеф бе тогава, че напълних 2-3 чувала с дръжки, фигури за шах мат, елементи за завеси за мухи и какво ли още не:-))) Чам- бук наред струговах:-)

Успехи и за в бъдеще!
shotik - майстор
шоп написа:
shotik, чест и почитания, шапка ти свалям!!!

Преди над 25 години си направих стругче по схема от руското списание " Моделист конструктор" . Подобно на твоето беше с разлика, че двигателя задвижваше с понижаваща ремъчна предавка остта на вретеното. За съжаление тогава не ми е хрумнало, че задният център може да бъде въртящ от главина на велосипед. Но въпреки всичко за краткият си живот стругчето направи дръжки на тесли, отверки, длета, пили и т.н., които ползвам и до днес. Такъв кеф бе тогава, че напълних 2-3 чувала с дръжки, фигури за шах мат, елементи за завеси за мухи и какво ли още не:-))) Чам- бук наред струговах:-)

Успехи и за в бъдеще!
Благодаря !
Да дойде по - топло време ,че аз нямам помещение за работа,всичко е навън на двора,тогава и аз съм намислил да направя няколко дръжки за ножовете ,които ще направя от стари пили ,те поне са си закалени и са добра стомана.И друго вероятно ще правя ,ама то за всичко което му се иска на човек ,не стига време,дори и на такъв като мен пенсионер и вече не работещ от тази година.
шоп - майстор
Разбира се, най-добрите самоделена ножове за дърводелски струг се правят от стари захабени шлосерски пили. Бях си направил доста ножове: прави, триъгълен, конусени леви и десени, фасонни ножове всякакви. Нямат изхабяване, а преди години заводите бракуваха цели контейнери с изхабени пили и ги предаваха за вторични суровини.
здравейте ,попадна ми двигател от центрофугата на ауриката и аз мисля като вас да го направя на шмиргелче обаче при разглобяването на пералнята са отделени кабелите от кондензатора и захранването към трите букси на двигателя ако може да ми помогнете ще съм благодарен :)
shotik - майстор
Ще потърся схеми и ще напиша как да го свържеш ,но ще е след два дни ,сега нямам възможност да снимам ,да търся готови схеми.Може и някой друг да ги покаже ,ако желае.
dundurma - специалист
адмирации...............сетих се за един стар лаф.дай на японец кутия и връзки за обувки и ще ти направи йоника...завиждам благородно на такива кадърни люде.и аз искам ма не мога :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
shotik - майстор
http://www.elremont.ru/stirm/st_rus/strus_rem10.php

Това е една статия с много подробно описани неща за пералнята.
конкретния ми въпрос е как да го свържа това чудо ,някъде четох че се мери съпротивлението на намотките и така се разбира кое къде отива но не съм много запознат с това тука начертах една схемичка набързо

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (16.76 KиБ) Видяна 4533 пъти

Тема "Мои нови машини за работа през свободното време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: