Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
сашо р н - напреднал
Колега защо не четеш ? Започвай да четеш щот няма кеф.
hrpankov - специалист
...по повод това:
viewtopic.php?p=673162#p673162
... два метра ми е висок гаража....
edemy2001 - специалист
hrpankov написа:
...по повод това:
viewtopic.php?p=673162#p673162
... два метра ми е висок гаража....
Височината на гаража ти няма нищо общо с мощността, която е необходима на алтернатора, който ще направиш. Направи си алтернатора най-напред, както споменах, пък ще ти изчисля каква да бъде перката. Иначе съвсем ориентировъчно от 2 м. диаметър на перката се вадят около 400 вата при скорост на вятъра 8 м/сек. Но от другите и параметри като брой лопати, ширината им в основата и при върха, различния наклон по дължината на лопатите и т.н. зависи с какви обороти ще се върти и тези параметри подлежат също на изчисление.
сашо р н - напреднал
Казах да не и се вързваш. Той иска да си я закачи на стената в гаража няма да я върти вятър.
dnai - специалист
hrapankov,
имам едно метрови крила които отдавна не ползвам,
и добър генератор, ако те интересува.

Прикачен файл

2015-03-01 11.21.07.jpg

Прикачен файл

2015-03-01 11.22.41.jpg
edemy2001 - специалист
dnai написа:
hrapankov,
имам едно метрови крила които отдавна не ползвам,
и добър генератор, ако те интересува.
От чисто любопитство - имам два такива двигателя и още не съм започнал да ги преработвам в генератори - какво да очаквам от тях? Даже още не съм преброил колко слота има на статорите им :-D ... Ти колко си изкарал от този? С какви магнити и т.н. Ще ти бъда благодарен за информацията!
dnai - специалист
36 слота са
магнитите са 25х20х10 12 бр.
мощност около 400 вата не съм го мерил точно
навит е с един квадрат и при 250 оборота спокойно си вадиш 26 волта.
edemy2001 - специалист
dnai написа:
36 слота са
магнитите са 25х20х10 12 бр.
мощност около 400 вата не съм го мерил точно
навит е с един квадрат и при 250 оборота спокойно си вадиш 26 волта.
36 слота!!! :supz: Перфектно! Значи ще трябва да се заема да ги преработя - заслужава си! Благодаря за инфото! :partyman:
dnai - специалист
Ето малко снимки.
За по добра нагледност :partyman:

Прикачен файл

P1011406.JPG Генератор

Прикачен файл

008.JPG

Прикачен файл

005.JPG Ротор

Прикачен файл

001.JPG Статор

Прикачен файл

009.JPG моторчето
alsted - майстор
Не съм се запалил съвсем по темата, но ми е интересно. Бихте ли обяснили малко по-подробно преработката точно на това двигателче? А конкретно от "Перла" става ли? Не съм бубиньор, но бихте ли казали как се полагат секциите, как са връзките? Не може ли да се изкарат направо 220 волта? Може би ще ми дадете линк, където са коментирани тези неща?

ПП Преди време се запалих по идеята с обикновен трифазен мотор и кондензатор, но нещо не се получи ... Имаше проблем с остатъчния магнетизъм, работеше неустойчиво, изгоряха ми две крушки и ... се отказах.

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: