Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

Кой от трите варианта е по- удачен?

24%
вариант1
6
40%
вариант2
10
36%
вариант3
9

Общо гласове: 25

Lub0o - напреднал
Малко да съживя темата.
И аз съм намислил да права бърбекю и съм се насочил към този вариант - Изображение
С тухли четворки мисля да е,искам да е за барбекю и също така и да се ползва и като отнище.
Самите тухли нали не пречи че ще са обикновенни,а не огнеопорни?(да не се спукат от топлината)
Имам телоподаващо и мога да си направя сам скарата - самото желязо третирали се с нещо или направо си печеш отгоре след направата му?
Lub0o - напреднал
Никой ли няма мнение?
Замислих се и цялото да го направя с бетон и после да се облепи с нещо или другия вариантг е с итонг и пак обличане.
Започвам след 2-3 дни да го правя и затова ми е необходима информация.
bulhomes2 - майстор
Ти на кое викаш "барбекю"? На снимката има едно барбекю, но е в дъното и ме съмнява, че говориш за огнището от центъра на снимката.
hidrazin - майстор
Е кой да има мнение? Ти какво прочете из форума за направа на барбекю? Щото сигурно няма писано нищо! :lol:
Например:
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 0%BA%D1%8E
И на още доста места.
:partyman:
Lub0o - напреднал
Точно за огнището говоря,искам да е точно такова както на снимката.
- да може да му сложа една скара в горния край за пържоли и отделно без скарата да се ползва и за огнище.
До темите във форума съм гледал доста,но не ми става ясно дали на 100% трябва да са огнеупорни или може и обикновенни.
Някъде бях гледал и за тема,която собственика си беше правил скара от метални профили,но трябва ли после да се третира желязото не трябва ли.
След като го направя ще кача някоя снимка,че до момента не съм виждал някой да е правил подобно барбекю.
bulhomes2 - майстор
Щото не е удобно - затова не си виждал. Недостатъците, които виждам е, че ще трябва да се навеждаш и да се въртиш около него според вятъра. Това на снимката е правено за огън, а не за готвене. Но и в това не съм убеден като го гледам колко е чисто.

Тема "Въпрос за скара за барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: