Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Synthy - специалист
Колеги, с подемника.. в момента е на процес изчакване, щото правя ремонт вътре и средствата отива там. За канала - не уважавам (1.94см. съм - кофти за канал), а и гаража не е мой, не мога да копая там. Това е и другата причина, поради която не правя подемника засега. Подозирам, че скоро ще ме изгонят от него. Първо трябва да говоря със собствениците, щото ако го направя и те ме изпъдят - язък за работата. А на друго място няма къде да го сложа. Инженер имам под ръка - машинен, яката работа :) Той ще удари едно рамо, но засега чакам някакво развитие, и най-вече да приключа ремонта (пфу.. не пускайте майстори у вас).
teukoo - напреднал
Ако още не е готов а имаш нужда от идеи ремонтирал сам един на който работих и му знам устройството
Synthy - специалист
Не е готов. Останах без гараж и поради тази причина не съм започвал да го правя :(
Ако намеря някое помещение, което да ползвам, отново ще е на дневен ред и ще се възползвам от уменията ти :) :-D :partyma
teukoo написа:
Ако още не е готов а имаш нужда от идеи ремонтирал сам един на който работих и му знам устройството
колега дай да чуем твоята идея. Аз съм решил да си направя нещо подобно на този https://www.youtube.com/watch?v=lsf6G28Syq0 или по-точно две такива за двете страни и да вдигат едновременно.
Kirilpm - специалист
Това освен глупаво е и опасно,само като му видя профилчетата от 1мм ламарина и нещо губя желание да легна под тази кола.За истински повдигач гредите почват от 5мм дебелина и се набляга на блокировките,аз ползвам 25мм дебело парче от полуоска,верно преоразмерено е,но по добре да артиса от колкото да не стигне в случая.Винта също е със сериозни размери,малко стругари могат да го произведат,още по-малко се наемат.За мен е по-добре да си ремонтираш някой втора употреба,не е като да не се намират.И ако вземаш готов задължително търси да е със "сервизни" гайки,когато основната гайка се износи и изтърве,а това неминуемо ще стане,сервизната те спасява и разбира се златното правило че докато повдигача се движи стоиш от страни и натискаш копчето,така си в безопасност до колоната.
Iliev Labs - специалист
Аз да се запиша за темата.

Тема "да си направим подемник за автомобили" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: