Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
digitalpr - специалист
И аз тях гледах и май към тях съм се ориентирал. Мислех дали няма по евтин вариант за подобни профили.

EDIT: Друг въпрос - сачмено винтовите двойки. Кой ви стругова краищата? Просто отрязани на правилния размер и после при стругар?
burgas61 - напреднал
Здравейте Колеги,
Имам една молба към вас.
Търся някой със CNC рутер да ми отреже едни детайли,който са от дърво липа.Размерите са 700x700x40mm.
Ще си платя всичко което е необходимо.
Благодаря и лек ден:)
MrMurdjo - майстор
В Бургас или във Видин? :-D

40 мм дебелина иска сериозен инструмент и рутер с голям просвет. Май е задача за дървообработващ център, ама не мога да го твърдя категорично.
stivemaster - майстор
Нас тва не ни требе ние сме от там .... burgas61 :lol: :lol: :lol:
Здравейте.

Виждам, че тук има доста знаещи хора и помоля за малко помощ.
Предстои ми закупуване на CNC рутер, който да е с размери на работната площ 600 / 900 мм. Тук в България цените са доста високи, затова, ако може да ме насочите към някой сайт за онлайн търговия извън страната, и по-качествена машинка. Ще се обработва дърво.
Благодаря.

Разглеждах този модел, но не знам дали е сносен. Гледам, че има струг към него на снимката, но никъде не видях да пише, че е включен в комплекта.
brum - майстор
Това не е струг, а е 4та ос. Върти се бавно и прецизно. Иначе може да върши същата работа като струг :) . Пишат ги 4 axis машините с такава. Може и да си има с него, може и да се купи допълнително.

От aliexpress си поръчах моят. Но беше с доставка от Англия за да не плащам мито и ДДС. Идва за 3-4 дни ако е наличен там. Ако не е - плащаш, чакаш месец да стигне до Англия и после за 3-4 дни е в България. Гаранция няма, т'ва е добре също да се има в предвид. Ако тръгнеш да поръчваш от там ще ти дам телефон да се чуем и ще ти разкажа на дълго и на широко как да действаш.
MrMurdjo - майстор
Не мога да дам мнение. Аз каквото имам, всичко съм си го правил сам :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
rendeto написа:
Здравейте.

Виждам, че тук има доста знаещи хора и помоля за малко помощ.
Предстои ми закупуване на CNC рутер, който да е с размери на работната площ 600 / 900 мм. Тук в България цените са доста високи, затова, ако може да ме насочите към някой сайт за онлайн търговия извън страната, и по-качествена машинка. Ще се обработва дърво.
Благодаря.

Разглеждах този модел, но не знам дали е сносен. Гледам, че има струг към него на снимката, но никъде не видях да пише, че е включен в комплекта.
Много бизнеси затвориха, що не се огледаш за втора употреба...
digitalpr - специалист
Здравейте,

CNC машината над, която работя вече е почти сглобена. Остава Z движението.
Изпитвам известни известни затруднения отностно това да определя, колко гладко вървят X и Y осите. Да вземем за пример портала - сам по себе си, без свързано СВД портала върви изключително гладко. Проблемът е, че при слагането на СВД движението се утежнява, разбираемо имайки предвид че портала е над 20кг и се опитвам да го движа, въртейки самото СВД. Какъв е начина да определя колко гладко върви всъщност и дали е достатъчно? Бихте ли дали съвет?

Единственто за което се сетих е да закача винтоверт вместо стъпков двигател и да въртя СВДто на най нистката степен, но нямам идея колко Nm е тази степен.

Прикачам модел на проекта, за да видите за какво става въпрос.

Поздрави!

Прикачен файл

20150708025524.jpg
alien - специалист
ако винта се върти тежко значи имаш нещо криво при монтажа на подпорите на винта или гайката
по принцип съчмено винтова двойка се вътри без почти никакво усилие
същото важи и за линейните лагери - ако затягат значи нещо е криво
щом без винта всичко е наред можеш да пробваш да разхлабиш всичко около винта, като останат луфтове той ще се намести
ако с разхлабени болтове върви леко и ако става тежко със затягането на болтовете значи там някъде е проблема
гайката на винта не понася почти никакво изкривяване при монтажа, веднага започва да върви тежко

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: