Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ikar - помощник
Престои ми демонтиране на остъкление на тераса.Премахването на винкела не е проблем.Проблемът е в премахването на засъхналият маджун за да бъдат демонтирани и самите стъкла.Притеснява ме това че жилището е на 5етаж а отдолу е градинка в която играят често деца.Съветват ме да залепя тиксо върху стъклата и да ги чупя от вън на вътре и в последствие да срежа винкела.
Някъква друга идея за премахване на стъклата и по скоро за премахване на маджуна ???????
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Маджуна се маха механично. Чоплиш, стържеш и не става.
Можеш да облепиш стъклата с вестници. Инак много тиксо отива. Ц200 с четката и вестник, после разреждаш лепилото и втори и трети вестник.
chapara - майстор
Обезопасяваш задължително. Тиксо , но не през цяло. Не хартиено, а опъковъчно широко, по възможност от кафявото. На мен за 22 кв. м. ми отиде една ролка 50 м. Лепиш по диагоналите , нещо като английското знаме :wink:

Изображение
Изображение
Изображение

За час изглеждаше така:
Изображение
Изображение

Много важно

Предпазни очила, на първото стъкло имах стъкло в окото, нищо фатално за щастие. Шапки, дълги ръкави и ръкавици, с две думи всички предпазни средства. При мен долу е паркинг, та за гумите става въпрос, едри стъкла грам нямаше, но щом играят деца , застели много наелон само за стружките. Метода е уникален, пак само от вънка на вътре чупиш, всичко остава на тиксото.
Като съм почнал да покажа и крайния резултата:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Успех :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Найлоните долу не спасяват от стружките. Затуй плътното облепяне
Andri01 - майстор
И ако можеш помоли 2 -ма приятели да стоят 1ч. долу- да отстраняват децата и хората ,до като чупиш стъклата.
miroki - майстор
Аз махнах всички отваряеми части. Взех един чук и през отворените места, от вън на вътре, потроших всичко. Нищо, че бяха отразяващи стъкла (почти огледални). После изрязах с флекс винкела. Като малко напръсках с флекса прозореца зад мен на стаята, та пази и него (сложи един картон).
chapara - майстор
М'да с флекса се горят стъклата, но също така ще добавя и фаянса и всякакви облицовки, грес, теракот, порцелан.
PCL82 - майстор
Много добра работа вършат намокрени вестници налепени по плочките и стъклата. Този номер го научих от фирмата, която ни смени вертикалните щрангове.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
PCL82 написа:
Много добра работа вършат намокрени вестници налепени по плочките и стъклата. Този номер го научих от фирмата, която ни смени вертикалните щрангове.
Супер са, но лятно време, докато хванеш чука и почнали да падат от жегата

Тема "Демонтиране на остъкление на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: