• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iliya_i - майстор
fox_vt написа:
Имах предвид първата схема по която си коментирал и ти :-D Втората схема която е и в другата тема е по така :lol:
И аз за нея в първото изречение в горният пост. Как се изключва според теб бойлера в първата схема? А това за нулата и фазата, което си написал, не го коментирам, защито "фазата" съм я използвал в изречение. Прочети го цялото ако обичаш. А между другото, ако ще сме толкова пунктуални, другият край на оперативната верига и при двете схеми си е свързан с нулата..... :shock:
Значи това табло се намира на таванско помещение + бойлер и тем подобни. На първия етаж има главно табло с много предпазители от които единия ще захранва таблото на тавана в случая 40А. Знам че предпазителите са много и повечето са излишни, но това е заварено и това ще се използва. Няма възможност да се кърти и да се пускат други кабели до 1ви етаж.
iliya_i - майстор
neireich9999 написа:
Значи това табло се намира на таванско помещение + бойлер и тем подобни. На първия етаж има главно табло с много предпазители от които единия ще захранва таблото на тавана в случая 40А. Знам че предпазителите са много и повечето са излишни, но това е заварено и това ще се използва. Няма възможност да се кърти и да се пускат други кабели до 1ви етаж.
Не този, махни вторият трифазен - 32А. Номер 2 по втората снема. От 1 директно на 3 - 3х 25А. Долу главният си остава. Помпата и опоративната верига заедно от един 10 А монофазен. И ключ за изключване на оперативната верига на контактора. Лампата за осветление - тя отделно.
fox_vt - майстор
iliya_i написа:
fox_vt написа:
Имах предвид първата схема по която си коментирал и ти :-D Втората схема която е и в другата тема е по така :lol:
И аз за нея в първото изречение в горният пост. Как се изключва според теб бойлера в първата схема? А това за нулата и фазата, което си написал, не го коментирам, защито "фазата" съм я използвал в изречение. Прочети го цялото ако обичаш. А между другото, ако ще сме толкова пунктуални, другият край на оперативната верига и при двете схеми си е свързан с нулата..... :shock:
И кой е казал че бойлера трябва да се изключва?Захранващите проводници надали са взети директно от стълба отвън,все ще има шалтер пък даже и главния за къщата.Относно фазата казал си че от нея директно е взето за терморегулатора и даже и за единия нагревател :?: Ако намекваш че няма предпазител за оперативната как да е но ако монтираш контактор на монофазен домашен бойлер не само че фазата ще отива към терморегулатора ами учудващо и към нагревателя.
iliya_i - майстор
iliya_i написа:
neireich9999 написа:
По тази схема оперативната верига се захранва директно от едната фаза, а от същата се захранва през предпазител и контактор единият нагревател на бойлета.
Пак не си чел внимателно! Той автора за разлика от теб е разбрал.
iliya_i написа:
neireich9999 написа:
Не този, махни вторият трифазен - 32А. Номер 2 по втората снема. От 1 директно на 3 - 3х 25А. Долу главният си остава. Помпата и опоративната верига заедно от един 10 А монофазен. И ключ за изключване на оперативната верига на контактора. Лампата за осветление - тя отделно.
Добре де, предпазителя с номер 6 не играе ли роля като ключ на оперативната верига? Няма шанс да се изкарват кабели до долните етажи за ключ.
iliya_i - майстор
neireich9999 написа:
Добре де, предпазителя с номер 6 не играе ли роля като ключ на оперативната верига? Няма шанс да се изкарват кабели до долните етажи за ключ.
Сложи го до или на бойлера - на нормална височина 1 - 1.5 метра. Просто ще ти е по-удобно, защото предпазителите обикновено са високо и с тях се работи в аварийни ситуации. Необходимо ли е изключване на долните етажи?
  • 1
  • 2

Тема "Правилна ли е схемата ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: