Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
profesionalist_wood - майстор
алцек написа:
Профи в какъв смисъл,че няма да изкара нищо от дърводелството или няма да му остават пари за хляб като се зариби да купува инструменти ? :? :lol:
Като ти поръча нещо,било то гардероб,трябва да се разкарваш до склада с колата за дъски естествено разход за нафта и дъските,после да ги разбичваш и разкрояваш на машините и те се амортизират(банциг ленти,шкурки...) и плащаш консумативите (лепила,винтове,панти...)плюс и тока отгоре на това. И ако се наложи монтаж и докарване на гардероба на място масрафа ти е никакъв без печалба освен ако той не си го откара гардероба....
Пък и за всяка операция си трябват истински инструменти а не китайци от левчето и да ги чупиш
Chefo77 - майстор
Демек трябва да има склад с дървен материал, ама то и там откъде да купува материал, я по-добре да си купи гора, да си я сече, суши дървесината, разбичва и т.н., за да му излиза сметката за гардероба. Пишеш с пръстите на краката си.
Много зависи какво ще прави, ако ще прави столове и малки шкафчета, за какво са му инструменти за абсолютни професионалисти, спецове в старинни руски мебели? Човекът е написал, че е любител! Значи ще прави малки неща, неизискващи толкова тежък труд, много време и големи инвестиции.
profesionalist_wood - майстор
еее като набиеш 15 хиляди за инструменти ше видиш дали ще ти излезе през носа :lol:
Ся требе да дам 300 лв да ми отпечатат флаери и рекламни материали залепени по колата :? за да привлека клиенти.... трудна работа и няма да се хвърлям. По добре от уста на уста
Бе и за любител мъчна работа,повечето любителски инструменти не стават за нищо и са много лошо направени. Разбирам да са читави любителските като на запад а то...в БГ читавите са много скъпи на цената на професионалните а тези които за нищо не стават са пак скъпи и не си заслужава инвестицията

Пич гледай си оттука и си зимай квото ти требе
viewer.zmags.com/publication/5f67a36d#/5f67a36d/1
mavryt4o - майстор
Всяко начало е трудно зависи колко мерак имаш и аз като бях малък имах само един трион стопявах го от работа но с времето си набавих почти всичко без търговска цел но хората ме научиха и просто се завъртяха нещата и се има нещо за правене .Какви машини ще ти трябват ще разбереш с работата която вършиш аз първо минах през евтините и после поне за мен по-добрия вариант висок клас втора ръка.Първивия ми циркуляр беше едно спарки тк 70 за 70 лева доста работа вършеше монтирах го на плот стана стационарен с линеал шейна сложих и почти от нищо стана доста прецизна и функционална машина но все от нещо тря се почне .Успех и активност в форума питай каквото не ти е ясно има много ,,професори'' но и си помагаме :)
Анонимен1
profesionalist_wood написа:
алцек написа:
Профи в какъв смисъл,че няма да изкара нищо от дърводелството или няма да му остават пари за хляб като се зариби да купува инструменти ? :? :lol:
Като ти поръча нещо,било то гардероб,трябва да се разкарваш до склада с колата за дъски естествено разход за нафта и дъските,после да ги разбичваш и разкрояваш на машините и те се амортизират(банциг ленти,шкурки...) и плащаш консумативите (лепила,винтове,панти...)плюс и тока отгоре на това. И ако се наложи монтаж и докарване на гардероба на място масрафа ти е никакъв без печалба освен ако той не си го откара гардероба....
Пък и за всяка операция си трябват истински инструменти а не китайци от левчето и да ги чупиш
Така като гледам, колегата дето слага паркети вече трябва да е изхарчил поне половин милион лева за материали и инструменти, че тоя паркет не е лесен като гардероба а си трябват машини за него. Млене, сушене, лепила, преси, полимери и това всичкото сигурно на терасата на апартамента го прави :-D

Дали има смисъл всеки си преценява. Дори само да се науча да работя с даден инструмент и едно нещо да направя за мен пак има смисъл. Ако всеки си е правил толкова тънка сметка преди нас, сега най-вероятно щяхме да гоним още мамути по гората :axe: вместо да пишем тук.
maleeeestrax - специалист
Аз се занимавам професионално с дърводелство и се издържам с това имам качествени инструменти но имам колеги които изкарват добри пари и си купуват винтовери от Лидъл за по 30 лв. Важно е да накараш инструмента да работи за теб и да ти е удобен. :rock:
zdr.ot mn vreme se zanimavam s darvodelstvo i da ti kaja s tezi instrumenti e do nqkade dobre ,mn ,mn ama mn ,drebni neshta i iventar shte tie neobhodim ako iskash da se zanimavash ,postoqnno ima neshta koito sam pravil kato instrumenti ili presposobeniq.Prodaljavai ne e losho kato ideq ,e stiga da imash i jilanie i opit s nqkoi instrumenti.. :)
Здравейте! Напоследък все по-често ми се върти в главата следния въпрос: Дърводелството удачно начинание ли е за жена?
Дядо ми беше дърводелец,изработваше дограма, както и спални, гардероби. Но най-впечатляващото, според мен бяха цигулките, с които е участвал на Пловдивския панаир. Цялото ми детство мина в игра в работилницата му, покрай банцика и разни други машинарии.
На село все още стои захвърлено и никому непотребно цялото дърводелско оборудване. И ми минават някакви такива странни мисли, дали от сантимент или пък е повика на кръвта... Ако някой има поглед или пък знае жена, която се занимава с това, или просто да изрази мнение, нека да се включи с коментар. Предварително благодаря!
miliad - майстор
Хоби-дърводелки колкото искаш има. Потърси им каналите в Ютуб.
То в дърводелството проблема е само хамалогията и да поддържаш бройката на пръстите да е 10.

Тема "Оборудване на дърводелска работилница за начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: