Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте имам следната идея но незнам дали ще има ефект
искам да направя куфар на тръбите на парното и на него да сложа вентилаторчета за да вкарват топлия въздух в стаята
torbalan - Дървен философ
Не е крадец! Плаща си го!

Куфара ще влоши топлообмена спрямо голи тръби, а вентилатора ще го подобри, така че нещата ще си дойдат на мястото :)
maleeeestrax - специалист
Направи два отвора един ниско долу и един максимално високо сложи им декоративни решетки и си готов :rock:
тези дни мисля да го пробвам с примерен куфар с алуминиево фолио от вътрешната страна и ще видя има ли ефект
LazarGanev написа:
Крадец! :x
него крада защото само за тръбите плащам по 30лв на месец
LazarGanev - "Велик майстор"
Плащаш, защото ползваш за 30лв или защото и други крадат. Като сложиш вентилатори ще ползваш повече, а ще ползващ пак толкова, нали?
rgadzhev - специалист
maleeeestrax написа:
Направи два отвора един ниско долу и един максимално високо сложи им декоративни решетки и си готов :rock:
Плюс вентилатор за компютър от долу и ако имаш разстояние м/у тръбата и стената нареди капачки за буркани, като ги срязваш до половината и ги надяваш на тръбата да увеличиш топлообменната площ. Не съм пробвал, защото нямам парно, но съм сигурен, че ще стане! Успех!
fbr - майстор
Не бе. Надени на тръбата друга с по-голям размер, напълни я с вода, и я прекарай през един радиатор до него. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
maleeeestrax - специалист
Хахааахааааааа това да наденеш тръба с по-голям диаметър ми хареса и може и бойлер със серпентина да включиш хахахааа.А това със капачките за буркани можеш да доразвиеш идеята със някаква ламарина да увеличиш повърхноста на нагряване има хляб в тая идея. :rock:

Тема "Отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: