• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
adobe - помощник
Всичко тръгна и работи с единствения проблем че единият мотор грее от какво може да е това, само при единият се получава може ли да е от грешни данни.
MrMurdjo - майстор
Най-вероятно на драйвера е зададен ток през мотора по-голям, отколкото самият мотор може да понесе.
Изобщо, моторче от скенер ми се струва, че е твърде малко и слабо за подобно приложение.
adobe - помощник
Ми не знам колко слабо може да е за гравиране при положение че трудно го спирам с ръка в момента го тествах с молив понеже си чакам лазера и се справя идиално
MrMurdjo - майстор
А сега пък ти дай малко инфо какъв лазер смяташ да ползваш :)
adobe - помощник
По принцип съм си поръчал лазер който ще ползвам и за рязане и за гравиране 445nm дължина на вълната 1.6W син. Но докато чакам ще пробвам вариант с лазер от DVD записвачка хем да пробвам дали наистина става да гори. Ще е свързан пак към ардуиното който има изход за управление за да не е включен постоянно
rcmodeli - специалист
Здравейте, малко съм нов във форума и ще съм благодарен на всички отзовали се. Искам да попитам за мнение за тези мотори и дали някой си е имал взимане даване с тях.http://ru.aliexpress.com/store/product/ ... 31725.html
adobe - помощник
rcmodeli написа:
Здравейте, малко съм нов във форума и ще съм благодарен на всички отзовали се. Искам да попитам за мнение за тези мотори и дали някой си е имал взимане даване с тях.http://ru.aliexpress.com/store/product/ ... 31725.html
Колега зависи за какво ще ги ползваш и какво мислиш да проектираш
rcmodeli - специалист
Ами колега за дървени материали и от металите се спирам до цветните машината ще е с размери (работни) 2500х1500 като Z Ще е раздвижен. Бяха ми казали, че за вертикалната ос мотора трябвало да има спирачка иначе пропадал не знам колко е вярно това.
tsenkov - специалист
Доколкото разбрах от повърхностното търсене което направи това е модел 2015г и шанса някой да го е ползвал в БГ че и да пише във форума е малък. Лично аз не бих си го купил поради една причина - 7 дни за връщане/рекламация/.Като пари ще ти излезе около 1000лв на ос,което е нормално. На тая цена /е може и малко отгоре/ може да си купиш нещо по добро в България.Но с много по голяма гаранция и евнтуално помощ при оживяването.Пък и проблема с евентуални ремонти в процеса на експлоатация е по лесен.
А иначе избора ти е хубав поне по каталожни данни. Би трябвало да си замислил някаква голяма и бърза машина.
Правилно съм се насочил. При тия размери ще стане прекрасно. Какво разбираш под раздвижен Z? Пропадане има само когато там са монтирани слаби двигатели и са натоварени със инверторни шпиндели. При сервото тоя проблем го няма.
rcmodeli - специалист
Ами да моторите са нови. По принцип в България не знам от къде да намеря подобни звънял съм и ми казват цени от 5/6к за 400w мотори с контролерите на 3000 об. По-евтини... а раздвижна имам предвид, че хода ще е от от 0- 300мм и после от 300 до 600мм защото замислям нещо за в бъдеще за по високи детайли.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: