Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Kockata_91 - напреднал
Добър вечер!

Приятелката ми е художничка и сме решили да внесем малко свежест в дома ни чрез някакви декоративни мотиви нарисувани от нея. Работата е там, че не знаем каква боя да използваме за стените. Бих се радвал на малко информация, кои видове бои са подходящи спрямо съответната повърхност. Нашата е гипскартонче. Аз се интересувах, казах й, че всякакви бои стават , но жени. Иска да знае точно каква да е, за да се запази за дълго и свежо, иска да се направи като хората. Също така, дали трябва стената да се третира предварително с някакви препарати или само трябва да се грундира. Аз и викам, абе ще го оцветим като избледнее, ама с жена на глава не се излиза. Очаквам включвания. :D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Малко се едно на хлебар да обясняваш какво брашно да ползва
Основата не е картонче, а това, което е върху карончето. Шпакловка, грунд. Точно всякаква боица може да ползва, съобразявайки с изискванията на съответната боя. Боите имат разни свойства и изсиквания, аз ги избирам според проекта. Ся, ако искам акварел ефект е едно, ако ще е плътно графично е друго. Кажи и спокойно да си намисли проекта и според него ще си намери и боите. И да им чете етикетите, коя какво иска. Завиждам ви на младостта и ентусиазма. Живи и здрави и с радост да си гласите гнезденцето!
Здравейте,
С която марка искате акрилни бои ще стане. Ако искате, може да минете с разтвор ц200 и вода първо, и под тях е хубаво да е равномерен и светъл цвят, защото при повечето цветът под тях избива. Но според мен, купете на жената платно колкото стената и бои, с каквито е свикнала до сега да си рисува, защото след някоя и друга година може да има ново вдъхновение за стена, и тогава може да направи нова картина, а тази да иде на вилата, вместо да преправяте цялата стена, примерно... :D
solar_entusiast - специалист
Жената също имаше желани да изрисува стаята на децата и го направихме по следния начин.
Първо за основа бяха боядисани всички стени с бял латекс и върху него бяха направени рисунките с оцветител за латекс.
Вярно, че нейните не са на професионално ниво, но на децата им е забавно.

Тема "Рисуване върху стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: