И при мен работи с вградена видеокарта. Даже като се замисля на три от машините, които съм правил видеокартите са вградени.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski
- специалист
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
MrMurdjo
- майстор
Четките за един четков мотор е нормално да се износят така. И по-добре да се износват те, а не колектора. Аз тествам една шлифовалка Спарки от новото поколение с регулатор на оборотите, базиран на микроконтролер и предполагам с PID алгоритъм заложен в него. Смених четки на 200 часа машинно време, макар че не бяха свършили. Просто го отварях за профилактика и почистване, и смяна на едно лагерче. При мен най-често работи на 18 000 оборота.
dobrinski
- специалист
На въпросния шпиндел вече втори път се сменят четки. Човека от сервиза в Ловеч казва, че ако се работи на максимални обороти ще карат повече. Иначе са точни, връщат ти шпиндела на другия ден но плащаш 18 лева за четките ако си в гаранция. Предполагам слагат меки четки за да пазят колектора от износване.
MrMurdjo
- майстор
Ами аз с Крес не съм работил и не мога да направя сравнение. Фен съм на Спарки 
Просто заради цената и достъпността на резервните части за тях.
Това е новият модел дълга права шлифовалка (с червеното тяло) MKL800CES Plus. В сравнение с предишните, които съм ползвал, много добре се справя с поддържането на оборотите - електронният блок, както писах, е изцяло нов тип с обратна връзка от тахогенератор.
И понеже е тестова (тествам машина, предоставена от Спарки) - споделих с главния конструктор, че ако вдигнат и мощността до 1000 вата, ще е съвсем добра за целта.

Просто заради цената и достъпността на резервните части за тях.
Това е новият модел дълга права шлифовалка (с червеното тяло) MKL800CES Plus. В сравнение с предишните, които съм ползвал, много добре се справя с поддържането на оборотите - електронният блок, както писах, е изцяло нов тип с обратна връзка от тахогенератор.
И понеже е тестова (тествам машина, предоставена от Спарки) - споделих с главния конструктор, че ако вдигнат и мощността до 1000 вата, ще е съвсем добра за целта.
dobrev
- специалист
Ползвам Крес 850W и съм много доволен. Всеки марков колекторен инструмент ползва четки с автоматично изключване при определено износване. В една от четките има вграден изолационен щифт с пружина. При достигане на щифта при износване той излиза напред и отдалечава четката. Двигателя не може повече да се пуска, което е знак за необходимост от смяна на четките. На снимката две изключващи четки различни размери.
digitalpr
- специалист
Натъкнах се на следния проблем.
Режа правоъгълник с произволни размери от твърд материал - гетинакс да кажем. После режа джоб със същите размери + много малък допуск и се опитвам да вкарам парчето в джоба. В едната посока влиза, в другата не. Това говори за неперпендикулярност на Y спрямо X. Оказа се, че в Маch3 е предвидена корекция на този ефект. В менюто Functions Cfg може да се зададе формула за едната ос, като функция на другата.
Например ако Y има 1мм отклонение на пълната си работна дължина от 1000мм. Формулата f(x)=x+y(1/1000) трябва да комепнсира тази разлка. След няколко проведени теста, мога да кажа че компенсацията работи чудесно и въпросния детайл може да се обърне и да влезне в слота във всяко положение.
Тук обаче идва един друг проблем. Когато машината се движи изпълнявайки код, независимо дали е на Rapid Rate или на Feed Rate, тя използва компенсацията. При движение със стрелките обаче, машината не ползва формулата. Тоест, ръчното преместване на портала за смяна на инструмент например води до грешка координатите, на които е рязала до момента.
Някой знае ли как може компенстацията да се накара да работи и при ръчно придвижване на осите?
Режа правоъгълник с произволни размери от твърд материал - гетинакс да кажем. После режа джоб със същите размери + много малък допуск и се опитвам да вкарам парчето в джоба. В едната посока влиза, в другата не. Това говори за неперпендикулярност на Y спрямо X. Оказа се, че в Маch3 е предвидена корекция на този ефект. В менюто Functions Cfg може да се зададе формула за едната ос, като функция на другата.
Например ако Y има 1мм отклонение на пълната си работна дължина от 1000мм. Формулата f(x)=x+y(1/1000) трябва да комепнсира тази разлка. След няколко проведени теста, мога да кажа че компенсацията работи чудесно и въпросния детайл може да се обърне и да влезне в слота във всяко положение.
Тук обаче идва един друг проблем. Когато машината се движи изпълнявайки код, независимо дали е на Rapid Rate или на Feed Rate, тя използва компенсацията. При движение със стрелките обаче, машината не ползва формулата. Тоест, ръчното преместване на портала за смяна на инструмент например води до грешка координатите, на които е рязала до момента.
Някой знае ли как може компенстацията да се накара да работи и при ръчно придвижване на осите?
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература