Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Тъй като планирам да си направя един малък ВЕЦ , защото имам рекичка която минава през двора ми, искам да попитам дали има от къде да се закупи постоянно магнитен генератор в България. Гледам в нета, но ми излизат само някакви от Китай или САЩ. Рекичката е с обем около 0,2 м3/с и имам възможност да направя пад на водата около 1м височина. Идеята ми е да направя Gravitation Water Vortex Power Plant и това да завърта турбината. Някакви съвети ?

Поздрави!
torbalan - Дървен философ
Да направиш сам електрогенератор не е непостижимо, но е трудно.

Провери първо какви са готовите решения и дали те устройват, като цена...

И един въпрос - мислил ли си какво ще правиш с тока, който ще произведеш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А такса Водоползване? "... през който минава речна вода с дебит средно 200 л в секунда, годишната такса е 133 930 лв." Майтапче
Като гледам, има доста проекти за микро вецове. Дано ти се получи. Успех!
Hoвoceлckи - майстор
torbalan написа:
Основен бих казал. За някакви собствени нужди ли става дума или за продажба на ток? То и първото не е от най-лесните неща, но за второто изобщо не може да ти се помогне във форум. Става дума за куп пари, разрешигелни, проекти ...
edemy2001 - специалист
darkshots написа:
Здравейте,

Тъй като планирам да си направя един малък ВЕЦ , защото имам рекичка която минава през двора ми, искам да попитам дали има от къде да се закупи постоянно магнитен генератор в България. Гледам в нета, но ми излизат само някакви от Китай или САЩ. Рекичката е с обем около 0,2 м3/с и имам възможност да направя пад на водата около 1м височина. Идеята ми е да направя Gravitation Water Vortex Power Plant и това да завърта турбината. Някакви съвети ?

Поздрави!
Погледни тук http://shopping.windsolarhydroenergy.eu ... ry&path=18
Hoвoceлckи написа:
torbalan написа:
Основен бих казал. За някакви собствени нужди ли става дума или за продажба на ток? То и първото не е от най-лесните неща, но за второто изобщо не може да ти се помогне във форум. Става дума за куп пари, разрешигелни, проекти ...
За собствени нужди , произведения ток ще го вкарвам в акумулатори и вечер ще се изразходва , той няма да е толкова много.
edemy2001 написа:
darkshots написа:
Здравейте,

Поздрави!
Погледни тук http://shopping.windsolarhydroenergy.eu ... ry&path=18
Трябва ми нискооборен алтернатор 1,5 КВ/ч , в този сайт има най много 700 в/ч
ivanovbg - майстор
Киловат е почти максималното което може да постигне.
Hoвoceлckи - майстор
Боя се, че нещо не си наясно с материята. Трябва да изясниш:
1. Колко енергия ще изразходваш на ден (вечер).
2. За колко време трябва да се натрупва. При генератор 1,5кW на 12V ще можеш да подаваш над 100А. В колко и какви акумулатори, колко време в заряд ще ги вкарваш.
3. Защо показваш такова хидросъоръжение. Има разни миниатюрни турбини за подобна мощност.
4. Икономически обоснована ли е инвестицията ти. Няма градска мрежа, но електричество там ти е много нужно (за нещо). Или мислиш да цакаш енергото?
edemy2001 - специалист
darkshots написа:
...
Трябва ми нискооборен алтернатор 1,5 КВ/ч , в този сайт има най много 700 в/ч
ivanovbg написа:
Киловат е почти максималното което може да постигне.
ivanovbg правилно ти казва - при този пад на водата киловат и то с фабрична турбина. Не забравяй, че имаш КПД на турбината и на предавката. А иначе ако държиш на 1.5 kW мога и такъв да направя. Миналата година направих един 2 kW за вятърен генератор на 24 волта при 350 оборота. Не съм го сложил в магазина ми, защото търсенето е малко за такива мощности. Имам и 63 киловата на 380 волта на 1500 оборота стига да имаш толкова вода! :) :wink:

Тема "Постоянно магнитен генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: