• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogosto - специалист
Интересен двигател е тогава. С тези килограми. Да не би табелката да е подменяна, Как у дома са го пускали без да падат бушоните ?
NASIO - специалист
Не е сменяна със сигурност.А кпд колко трябва да бъде,тези които съм разглеждал са около 80 Ти докъде я докара със шнека
ktamen - специалист
Значи си гледал двигатели около 1кВт. Колкото по-големи са двигателите, толкова по-високо КПД имат. Освен това колкото по-ниски синхронни обороти, толкова по-висок КПД. 30кВт, 1500 трябва да има КПД над 90%.
Колкото по-голямо е хлъзгането, толкова по-нисък КПД.
Конкретно този двигател, на пълна мощност ще отделя 7кВт във вида на топлина, демек колкото един приличен проточен бойлер.
Големите двигатели почти винаги са 380/660В. Ти задължително трябва да гледаш да е така, щото иначе няма да можеш да го включиш.
Пуска се в звезда (660В) и като се развърти се прехвърля в триъгълник (380В). Ако се опиташ да го пуснеш директно в триъгълник, вероятно ще ти изгорят бушоните. Ако ги подсилиш, може да се подпалиш. И разбира се, контакторът ще има много кратък живот.
Има и двигатели 220/380(440)/660. Те имат 12 извода, и пак се пускат по подобен начин.
Ако имаш дебели държавни жици и държавни контактори, тези работи не трябва да те вълнуват.
gogosto написа:
Интересен двигател е тогава. С тези килограми. Да не би табелката да е подменяна, Как у дома са го пускали без да падат бушоните ?
Поне на мен никак няма да ми е трудно да го пусна (нямам трифазен ток), без да ми паднат бушоните. Освен това ще може да работи неограничено време и с висок КПД. Ама ще върти драстично по-слабо.
NASIO написа:
.Обаче пише S1.
Къде го пише?
Последна промяна от ktamen на нед май 29, 2016 12:31 am, променено общо 1 път.
NASIO - специалист
Спираме да обсъждаме тоя мотор.На табелата
gogosto - специалист
Когато ми каза го видях къде е написано ес1. Дома жените са ме подгонили да им правя удобства - иде лято и искат мивка на двора с ултиматум е и няма как да отделям от свободното си време за моите проекти. Надявам се да свърша бързо и после ще пусна снимки.
ktamen - специалист
Вярно, че го пише, май трябва да взема очила :cool:
NASIO - специалист
ktamen 100А контактори достатъчни ли са за 30кв мотор
ktamen - специалист
Вероятно да, ама дай една снимка да ги видим. Смяташ ли да превключваш звезда/триъгълник?
NASIO - специалист
Прикачен файл:
64426124_1_585x461_kontaktori-100acheshki-i-kv32a-i-kv10-gr-varna.jpg
64426124_1_585x461_kontaktori-100acheshki-i-kv32a-i-kv10-gr-varna.jpg (21.73 KиБ) Видяна 2109 пъти
Снимка мога да кача вечерта . Чешки са,нови. Има и 160А Да смятам да превключвам. Днес видях и нова оригинална матрица.Дупките са направо полирани.Доволен съм че усилията които положих да постигна същия резултат не са били напразни.
Изчетох Около 3 пъти темата и ме засърбя и мен главата от вътре!!!

Малко да Пораздвижим темата!

Да представя моят проект който е вдъхновен от тази тема ако бъркам някъде моля поправете ме :? :? :?

Целта ми с построяването на машина за производство на пелети е да си правя по 10-20 тона на година за лично ползване и то от слънчогледова люспа!

Приготвил съм трифазен български мотор 10кв
За редуктор заден диф от БМВ (гледам че е на мода).
Матрицата е 250 мм с дебелина 30 мм Дупките са ф 6 със конус на 16 градуса и 8 мм в горния край.Материала за матрицата е LS 60 стомана която е високотемперетуроустойчива но подлежи на закаляване така ми казаха майсторите които ми я изработиха!!!
Изработена е на CNC фрезаи като изработка мисля че е перфектна!!!
Машината ще е с въртяща се матрица за да мога да поставя маслено офлаждане на колерите които ще са с ширина 50 мм и 140 мм радиус!!!
Мисля оборотите да бъдат около 120 в минута, Оста за матрицата и колерите да е от г45 стомана с дебелина 40мм.

Ми това се сещам, всичко е все още проект и търпи корекций ако прецените.
За сега само една снимчица на матрицата мога да предложа защото друго със сигорност няма да ви е интересно и съм сигорен че всеки е виждал електромотор и заден диф :-D :-D :-D
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: