donovia написа:Изчетох Около 3 пъти темата и ме засърбя и мен главата от вътре!!!На първо четене всичко ти е ок с изключение на дебелината на матрицата, но за сънчоглед предполагам няма да е проблем. Давай снимки и детайли, че ми е любопитно да видя как се справяте
Малко да Пораздвижим темата!
Да представя моят проект който е вдъхновен от тази тема ако бъркам някъде моля поправете ме![]()
![]()
![]()
Целта ми с построяването на машина за производство на пелети е да си правя по 10-20 тона на година за лично ползване и то от слънчогледова люспа!
Приготвил съм трифазен български мотор 10кв
За редуктор заден диф от БМВ (гледам че е на мода).
Матрицата е 250 мм с дебелина 30 мм Дупките са ф 6 със конус на 16 градуса и 8 мм в горния край.Материала за матрицата е LS 60 стомана която е високотемперетуроустойчива но подлежи на закаляване така ми казаха майсторите които ми я изработиха!!!
Изработена е на CNC фрезаи като изработка мисля че е перфектна!!!
Машината ще е с въртяща се матрица за да мога да поставя маслено офлаждане на колерите които ще са с ширина 50 мм и 140 мм радиус!!!
Мисля оборотите да бъдат около 120 в минута, Оста за матрицата и колерите да е от г45 стомана с дебелина 40мм.
Ми това се сещам, всичко е все още проект и търпи корекций ако прецените.
За сега само една снимчица на матрицата мога да предложа защото друго със сигорност няма да ви е интересно и съм сигорен че всеки е виждал електромотор и заден диф![]()
![]()