• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vencil - специалист
Здрасти, банята ни е на 12V обаче ми писна да сменям крушки и искам да ги заменя с LED. Та въпроса ми е: Трансформатора е този http://i101.twenga.com/wonen/halogeen-t ... 11884f.jpg само че е 105W той става ли за тези лед крушки http://www.krushki.com/index.php?main_p ... cts_id=831 :?
Lisko - майстор
Става. Колко крушки ще сложиш?
vencil - специалист
Само 3бр. са, интересуваше ме дали този трансформатор става за LED крушки. Някъде са ми казвали че трансформаторите за LED били други и т.н.
Lisko - майстор
Оф, къде съм гледал.
:sad:
На мощност е добре ама на изхода е променливо напрежение. А за тия ЛЕД лампи ти трябва постоянно.
nikolov333 - майстор
Аз не бих заложил на тези лампи..слаби са и нищо няма да осветиш с 3бр. По-добре си вземи лед лунички, минимум 5w а най-добре 7w от тези ..у нас съм с такива и светят добре, а ако трябва смени телата на луните. Има избор по 6-7 лева бройката..
Lisko - майстор
Има разни таблици но 3 вата диод май свети колкото 20 вата жичка?
nikolov333 - майстор
Зависи от диодите и колко лумена им дават. Тези които му предлагам са с 8 диода 2835 и са 7w 560lmn..а у нас с две луни в коридора 1.4 на 2.1м.светлината е на минимума..та добре замества 35w халогенка..
П.П.Сега видях, че тези които си е избрал са 12V AC/DC..т.е.би трябвало да работят с неговите трафчета..
Здравейте на всички! Искам да сложа LED димируеми лунички на 12V в хола. Като площ е 20кв.м. Те ще се монтират на гипсокартон, а до тях мисля да минава LED лента. Може ли да ми предложите варианти , защото тези от хитермаркетите ми идват доста скъпи? Благодаря Ви :)
nikolov333 - майстор
По евтини лунички от 4 до 6 лева в нашите онлайн магазини няма смисъл да търсиш и ако намериш, качеството им не си заслужава. Лед ленти има всякакви и на различни цени, най-достъпните са по 6-7 лева метъра.. аз у нас сложих такива лед ленти итакива лунички. Луничките са доста читаво направени разсейват светлината на 120 градуса с 8бр 1W-ви диоди 2835 с 3-ри кристала и цветна температура на светлина 3200 келвина, която не жълтее прекалено. Лентите са с 72 бр.5730/0,5W диоди 18 W на метър и понеже са на алуминиеви подложки се охлаждат доста добре особено ако захранването им се намали до 11-11,5V a и светят доста, но са мощни и ако ги слагаш покрай стените както е при мене си трябват яки захранвания, но пък светят юнашки. :drinkers: Иначе търси в AliExpress..
Прикачен файл:
фасада.jpg
фасада.jpg (94.57 KиБ) Видяна 1735 пъти
brad4edat - специалист
Eivann написа:
Здравейте на всички! Искам да сложа LED димируеми лунички на 12V в хола. Като площ е 20кв.м. Те ще се монтират на гипсокартон, а до тях мисля да минава LED лента. Може ли да ми предложите варианти , защото тези от хитермаркетите ми идват доста скъпи? Благодаря Ви :)
Имай в предвид когато захранваш луничките и диодните ленти да си вземеш захранвания с 50% мощност отгоре!!! Ако са китайски захранвания де!!! Че китайската, физика, химия, електроника, и каквото и да се сетиш си отговаря на китайските им научни стандарти, които си нямат нищо общо с реалността :-D :-D :-D
Ако сложиш захранвания с 20-30% запас, ще работят реално на макс!!! И ще имаш едни котлони :lol: Ако сложиш захранвания с мощност колкото е лентата, ще работят 10 максимум 20 мин. и ще има ПУФ...
Та да си знаеш, Китайската физика е от някоя друга вселена, не е от нашата!!!
От личен опит ти го казвам, поне 50% мощност отгоре на това което пише, да ти е мирна главата!!!

Ако купуваш маркови, 20-30% запас е напълно достатъчен за да нямаш котлони в гипсокартона :-D
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: