Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Добър ден на всички знаещи ,

Наскоро закупих RGB Led лента обща дължина 25 метра и Led контролер ,но все още не съм закупил захранване .
Спецификация на лентата:
тип диоди - SMD 5050
брой диоди на метър - 60
работно напрежение - DC 12V
максимална мощност на метър - 14.4W
степен на защита - IP65

Спецификация на контролера :
Входно/изходно напрежение - 12/24V
максимална мощност : 30A

Захранването което смятам да закупя е :
Входящо напрежение: AC: 187-252 V
Изходящо напрежение: DC: 12 V
Мощност: 400 W
Ампераж: 33 A
Степен на защита (IP): IP45 Влагоустойчиво

Искам да направя ето това , като е за външен монтаж .
Изображение

Въпросът ми е трябва ли ми усилвател за сигнала , какво още трябва да закупя и как да свържа всичко .
Благодаря предварително за помоща .
jordanvass - майстор
Не е възможно да захраниш тия 22м само от единия край. Ако въобще оживее, в началото ще свети силно, а накрая едва ще мъждука. Ще трябва да захраниш с възможно по-дебели кабели на няколко места в паралел. На колкото повече места пуснеш захранването, толкова по-равномерно ще ти светят диодите. Поне по на 5м трябва да я захранваш. Имам същата лента, но 10м (квадрат 2,50 х 2,50). Захранил съм я в двата срещуположни ъгъла паралелно. Свети добре и равномерно. Този контролер сигурен ли си, че издържа 30А на практика?
На контролера поне пише 30А .
И няма да захранвам от началото , а както е на схемата в едната посока 7 метра в другата посока 18 метра и не знам какво още ми трябва и къде да слагам за да няма този пад на напрежение
nikolov333 - майстор
Така няма да стане както си я замислил. Захрани я от двата края като най-добре е на всеки 3-5м максимум на 10м направи разклонение на захранвашия кабел и ги свържи с лентата..За да нямаш пад кабелите с които захранваш дългата част е добре да са поне 1.5мм2..колкото повече, толкова по-добре.. :drinkers:

Прикачен файл

RGB.jpg
RGB.jpg (34.83 KиБ) Видяна 3210 пъти
Значи все пак ще ми трябват така наречените усилватели на сигнал поне 3 -ри за да има равномерен цвят и да няма пад :rolleyes:
kabel96 - специалист
analgin6o написа:
Значи все пак ще ми трябват така наречените усилватели на сигнал поне 3 -ри за да има равномерен цвят и да няма пад :rolleyes:
Нищо няма да ти трябва,просто на всеки пет метра трябва да захраниш лентата без да я режеш с 4 жилен кабел от контролера.

Тема "Инсталиране на дълга RGB Led лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: