• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 26
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
владислав pavlov - напреднал
Към колчо!
Ко й ги е правил няма значение. Аз съм човека който си стисна ръката с лексуса.
Грешката сега я оценявам.
Подадох ръка, тои ми я захапа до рамо.
Трудно беше да стоиш на един крак и да работиш,етажа беше отрупан с всичко непотребно за миналите 10години.
Нямям време да пиша, отивам да клъцна главата на поредният клиент.с бюджет 3400 - 80квадрата подово + термопомпа 8.2 коловата .Машината е с wi-fi управление.Чао отивам да точа ножа.
Andri01 - майстор
Следя темата просто от любопитство. Едно нещо ми си набива на очи:този пишман "майстор" чеп за буре не става!!! Клиента не разбира от такива инсталации и за това наема "човек" да му ги направи !Този същия индивид,има задължението/ ако си уважава професията/ да конструира системата,да я съгласува с клиента,и да я изпълни както изисква професионалната етика и практика. От снимките не видях да има някъде изолация,и това "на моя отговорност ги циментирай" звучи най-малкото тъпо!! А после,този същия говори за линейни разширения!? Предполагам човека ще пие една "студена вода" / за парите,щом няма документи/ и ще търси вече сериозен майстор за оправяне на тъпотиите. Няма да е излишно обаче,координатите на този играч да се дадат поне тука в сайта,просто за предпазване на други хора. Тъпите оправдания на "майстора" с незнанието на клиента,с неговите изисквания до никъде не водят. Всеки уважаващ себе си професионалист с фирма/ каквато има този-а дали я има??/ съставя договор за работата ,в който е описано всичко. Но за това се иска коректност, каквато на много пишман майстори им липсва!!!
Чираче - майстор
владислав pavlov написа:
Като си толкова "Отворен " чирачето, хайде ти оправи инсталацията, аз пък ще ти плащам по 40 лв на ден.
Чирачето да не си чеше пръстите по клавиатурата, а да се фане У работа.
Не знам дали съм отворен или затворен. :? Просто се опитвам да анализирам ситуацията от двете страни според изнесените факти и снимков материал. Вероятно има и от двете страни премълчани неща. От практиката знам, че "на надник" работят калпавите майстори.
С 40лв/ден няма начин да се навия да ти оправям простотиите. Някъде бях написал, че съм пенсионер с 48,5 г. трудов стаж, приравнен към 3 категория труд. Така, че аз съм се наработил във времето.

За заплащането - Е няма как да ти дам всички пари още преди да си започнал работа. :lol: И то с презумпцията, че после може да не ти ги дадат. Така е, щом си знаеш как работиш. Така е, когато се работи в сивия сектор, без сключен Договор пред нотариус. В този Договор между двете страни са написани и подписани всички клаузи за вида и количеството работи, качеството, начините на плащане, срока за изпълнение, гаранцията и неустойките при нарушаването му. И този Договор се изготвя от фирмата/или майстора/. Но тези неща са далеч от тебе, както и от доста майстори, за съжаление. Ако имаше такъв Договор, нямаше да имаш притеснения за заплащането. И клиента нямаше да отваря тази тема. Но тя е полезна не само за Вас като две страни в тази ситуация, но и на всички, които участват с мнения или само четат. За да знаят КАК НЕ ТРЯБВА да има подобни взаимоотношения майстор-клиент.

ПП. Защо не напишеш адреса на фирмата? Или адреса, на който живееш? За да знаят клиентите как да те открият без телефони.
nikolovvd - майстор
Чираче написа:
За заплащането - Е няма как да ти дам всички пари още преди да си започнал работа. :lol: И то с презумпцията, че после може да не ти ги дадат. Така е, щом си знаеш как работиш.
Коментара просто е излишен. Само при изречението - "всички пари още преди да си започнал работа" на майстора му се показва вратата.
И на мен са ми правили отоплителна инсталация преди 15-тина години, но не са ми искали стотинка предварително.
Чак когато се направиха студените и топлите проби, седнахме и пресментахме всичко. Оставиха ми сметката и се разбрахме до 2-3 дни да платя.
С майстора ходихме от възел на възел, от радиатор на радиатор и ми се обясни какво е направето, защо така е направено и колко струва. Платил съм всичко с удоволствие, защото видях, че работата е свършена перфектно.
И до ден днешен със същият този майстор поддържаме приятелски отношения, уважаваме се и ми е вършил и други услуги по същият начин - перфектно и без договор.
Така става, когато професионалистите си държат на името!
lexus ct200h - специалист
владислав pavlov написа:
Темата беше започната,че навсякъде е сухо но губи вода.
Сега изведнъж всичко тече.
Тръбите са от старата инсталация където Италянеца я е правил,сега били само 2малки парчета.
Има достатъчно снимки където се виждат достатъчно стари тръби.
След като писах за линейни разширения ,Лексуса-ма аз тогава му казах.
На търговец на италианки това е речника-131000 реални,перфектна, като нова,и така с комплименти към трошляка та до нотариуса.После леле кво съм взел!
Ако се обадиш после, ще каже,кво искаш не стъга че ти я дадох на загуба, а си я карал с 250.
Това е мисленето и манталитета на тези хора.
Колите ги държа в двора си и ги продавам от вкъщи. Мой клиент никога не е бил излъган или обран. Ако някоя дойде с проблем, то той се отстранява преди предлагане, независимо на каква цена за моя сметка, разбира се, Не продавам на Горубляне чрез други фирми, а от дома си. В сайтовете за коли навсякъде пиша адреса си, клиента да дойде в нас. Договора се пише на масата в хола ми, с всички мои данни, та било то и за капаро от сто лева . При огромната конкуренция, няма как да си некоректен, както набеждаваш ти. Това няма нищо общо с твоята работа. На теб ти беше платено на доверие. и тръбите не са от старата инсталация, те бяха само 3 метра в хола и няколко около 3 към място в долната баня за монтиране на газов котел. Всичко беше изрязано и изхвърлено от Владо и чирака. бяха ползвани две споени колена. Всичко от снимките е с НОВИ тръби, видно непочистени нито със шкурка, нито с какъвто и да било професионален парцал. Старите тръби са само около обилния теч. След като ги почистих, както е трябвало това да стане и преди първото спояване, тръбите не пропускат. касае се само за няколко такива спойки.
След като разбра какво се е получило от "работата му без желание" и без стимул, (защото пари като му се дадат напред, няма какво да го тласка нито към качество, нито към успешен завършек),
МАЙСТОРА СЕ ИЗПАРИ КАТО ПРЪДНЯ В ЗАВОД ЗА ВЕНТИЛАТОРИ.
владислав pavlov написа:
Към колчо!
Ко й ги е правил няма значение. Аз съм човека който си стисна ръката с лексуса.
Грешката сега я оценявам.
Подадох ръка, тои ми я захапа до рамо.
Трудно беше да стоиш на един крак и да работиш,етажа беше отрупан с всичко непотребно за миналите 10години.
Нямям време да пиша, отивам да клъцна главата на поредният клиент.с бюджет 3400 - 80квадрата подово + термопомпа 8.2 коловата .Машината е с wi-fi управление.Чао отивам да точа ножа.
БИ ЛИ ПОСОЧИЛ АДРЕСА, НА КОЙТО ОТИВАШ ДА "КЪЛЦАШ ГЛАВИ" ?
БИ БИЛО РЕДНО, ЧОВЕКА, ЧИЯТО ГЛАВА ЩЕ БЪДЕ "КЛЪЦНАТА", ДА ПОГЛЕДНЕ САЙТА И САМ ДА ПРЕЦЕНИ, ДАЛИ ИСКА ДА РАБОТИ С ТЕБ.
nikolovvd - майстор
Не се притеснявай, скоро ще се появи тук. :)
Току що разбрах подробности и за друг пострадал от "майстора беглец". Орлин от кв. "Сухата река".
Майстора монтирал термопомпа и проблемите заваляли един след друг. Владо започнал да не вдига, та се наложило да му уредят среща от друг телефон. Накрая го хванали и .......Владо да ни разкаже....
Пострадалият трябвало да потърси компетентна помощ от там, от където Владо купува термопомпите. Хората от фирмата оправили нещата и казали, че и други се жалвали при тях от въпросния Владислав Павлов и че същият нямал никакво понятие от термопомпи и правел само бели, които те трябва да оправят.
Последна промяна от lexus ct200h на чет яну 26, 2017 1:13 pm, променено общо 1 път.
При мен помпите се включат едновременно и се "бият", а бойлера не може да работи към системата.

Прикачен файл

20170126_121212.jpg

Прикачен файл

20170126_121244.jpg

Прикачен файл

20170126_121304.jpg

Прикачен файл

20170126_121523.jpg

Прикачен файл

20170126_121545.jpg
шоп - майстор
lexus ct200h написа:
При мен помпите се включат едновременно и се "бият", а бойлера не може да работи към системата.
Така, не искам да взимам страна. Медала винаги има две страни. Обаче ще направя коментар по последните снимки.

1. Защо е тази схема на свързване последователно на две циркулационни помпи? Има такава система наречена: помпа в помпа, но тя не се използва при отоплителни инсталации, а се използва например за пожарогасене, когато желаем повишаване на налягане и/или дебит на супер дълги трасета.

2. Защо този автоматичен обезвъздушител е монтиран....в нищото? Каква полза има от него? Над него тръгва вертикален щранг. Нищо лично към проектиралият и изпълнил системата, но има стари майстори, които могат да направят затворена система САМО С ЕДИН ОБЕЗВЪЗДУШИТЕЛ, А ОТВОРЕНА- БЕЗ НИТО ЕДИН Вкъщи нямам обезвъздушители.

3 Направо се втрещих от полагането на теракота върху стъпалата...

4 Това е субективно, но никак не се връзват колонадите в елински или римски стил с неръждаемото посиняло от висока температура гофре на димоотвода. Върнах се началото на 90 те години в мутробарок стила:-)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 26

Тема "локално парно губи мистериозно течност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: