Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zz_stefanov - майстор
aurora написа:
zz_stefanov написа:
Във форума има доста чудесно проектирани и изградени кухни.
И точно всичко започва от добрия проект. Ако не, се сблъскваме с такива проблеми като в темата. Щото парите за тази кухня вече са дадени.
Не казвам, че навсякъде ми е всичко розово :) На втория ми трябва да се прави основен ремонт, а вертикала за вентилация на кухните изобщо няма, та и аз съм във филма :)
И след като нямате вентилация в кухните какво възнамерявате да правите? Точно тук е проблемът при мен, че няма хора които са компетентни в тази област. И е трудно когато ти се налага сам да се спасяваш а има уж хора за това.
Блока е стар, вентилацията на всичките кухни се осъществява през прозорците на фасадата, единствения вариант е да се изведе принудителната вентилация до прозореца на фасадата. Не е добре , никой няма да изгради 13 етажа вентилационна вертикала :wink:
При вас съм почти сигурен, че това на стената е точно за аспиратор, но кухнята не е проектирана така че той да се включи там.
Ако има съмнения и не може при вас да се види през някоя ревизия в банята примерно, то на покрива много ясно ще се види колко са вертикалите за вентилация и коя къде отива. После трябва с поставянето на аспиратора, да се прекара и въздуховод до извода на стената. Проверете и съседите от долу как са си решили проблема.
aurora - помощник
zz_stefanov написа:
aurora написа:
zz_stefanov написа:
Във форума има доста чудесно проектирани и изградени кухни.
И точно всичко започва от добрия проект. Ако не, се сблъскваме с такива проблеми като в темата. Щото парите за тази кухня вече са дадени.
Не казвам, че навсякъде ми е всичко розово :) На втория ми трябва да се прави основен ремонт, а вертикала за вентилация на кухните изобщо няма, та и аз съм във филма :)
И след като нямате вентилация в кухните какво възнамерявате да правите? Точно тук е проблемът при мен, че няма хора които са компетентни в тази област. И е трудно когато ти се налага сам да се спасяваш а има уж хора за това.
Блока е стар, вентилацията на всичките кухни се осъществява през прозорците на фасадата, единствения вариант е да се изведе принудителната вентилация до прозореца на фасадата. Не е добре , никой няма да изгради 13 етажа вентилационна вертикала :wink:
При вас съм почти сигурен, че това на стената е точно за аспиратор, но кухнята не е проектирана така че той да се включи там.
Ако има съмнения и не може при вас да се види през някоя ревизия в банята примерно, то на покрива много ясно ще се види колко са вертикалите за вентилация и коя къде отива. После трябва с поставянето на аспиратора, да се прекара и въздуховод до извода на стената. Проверете и съседите от долу как са си решили проблема.
Здравейте. Допитах се до всички съседи и всички са с монтирани абсурбатори някой даже нямат. Има човек който отговаря за блока и. подржката му, но ми каза, че нямало как да се сложи аспиратор. Просто тук хората не си правят труда да проверяват и да стигнат до решение а търсят най лесното. А относно това на стената ( прикачила съм Ви снимка) ми казаха, че не може да се свърже аспиратор там в никакъв случай. Това било вентилацията която спомага да не се задържа влагата.
aurora - помощник
Прикачен файл:
IMG_2246.JPG
IMG_2246.JPG (34.64 KиБ) Видяна 1701 пъти
[/img]
aurora написа:
zz_stefanov написа:
aurora написа:

Здравейте. Допитах се до всички съседи и всички са с монтирани абсурбатори някой даже нямат. Има човек който отговаря за блока и. подржката му, но ми каза, че нямало как да се сложи аспиратор. Просто тук хората не си правят труда да проверяват и да стигнат до решение а търсят най лесното. А относно това на стената ( прикачила съм Ви снимка) ми казаха, че не може да се свърже аспиратор там в никакъв случай. Това било вентилацията която спомага да не се задържа влагата.
zdravcho - специалист
aurora написа:
Просто тук хората не си правят труда да проверяват и да стигнат до решение а търсят най лесното.
Ето това е проблема.
aurora написа:
Предложиха ми някакви схеми през покрива тъй като това е три етажен блок аз съм на последният етаж.
а това е ново 20. Ако блока е само три етажен вентилацията може и да е индивидуална за всеки етаж. Обща вентилация се прави при повече етажи, защото тогава ще са нужни повече тръби за индивидуална, а те от своя страна изискват повече място да минават и се губи полезна площ. Но както казвате никой не знае защото не си прави труда да провери и търсят най-лесното решение. Както каза колегата Стефанов - майката му е да се провери. Банята на гърба на тази стена ли е? Ако там има ревизионен отвор през който да се види какви и колко тръби, от къде и на къде вървят, сваля се розетката в кухнята и се прави оглед на тръбата от вътре, на покрива се прави оглед. Идеята е да се разбере 1. вентилационният отвор в кухнята има ли връзка с банята; 2. вентилацията на блока обща ли е или индивидуална; 3. на покрива как са изведени тръбите, има ли някакви допълнителни съоръжения които биха затруднили работата на аспиратора. За мен това не е кой знае какъв проблем, че да не го направя за да съм сигурен мога ли да ползвам вентилацията за да свържа към нея аспиратор. За мен по-големия проблем е разположението на уредите - печка и плот. Няма място където да се сложи аспиратор/абсорбатор, така че да обслужва достатъчно ефективно и плота и печката.
zz_stefanov - майстор
aurora написа:
..... Просто тук хората не си правят труда да проверяват и да стигнат до решение а търсят най лесното. А относно това на стената ( прикачила съм Ви снимка) ми казаха, че не може да се свърже аспиратор там в никакъв случай. Това било вентилацията която спомага да не се задържа влагата....
Не знам, или има нещо сбъркано в блока или в домоуправителя ви. :)
lyubohar - майстор
aurora написа:
lyubohar написа:
И като го изкара на балкона всичко отива направо в комшиите.
Ама това не ме засяга,важното е на мен да ми е добре..
Здравейте. Не съм казала, че ще го правя. Не разбирам защо коментирате след като не казвате нищо полезно?!

Първо не коментирам Вас,(а бих могъл).
Коментирам предложението да се изкара през стената навън.
Тъй като сте явно в чужбина,ако го направите ще си имате веднага неприятности.(Това е моят "полезен" съвет).
Не е като в България-всеки си прави каквото си иска безнаказано.
Ако сте питали когото трябва и са Ви казали,че не става-въпроса е решен и няма нужда от съвети.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
[quote="aurora"][img]
Прикачен файл:
IMG_2246.JPG
[/img][quote="aurora"]
Демонтирайте решетката и ако навътре тръбата не е пластмаова, може да си монтирате аспиратор. Може би, би помогнало, ако знаем в коя държава сте
aurora - помощник
Малък на 17 написа:
Еми ще си сложиш вградено в рамка вентилаторче на прозореца. Така е като живеете в блок за бонговци които са си взели на ,,тънко,, апартамент...

Ти не си добре :-D вземи се гръмни. За парите които съм дала за този апартамен ти трябва да работиш цял живот. Хейтър такъв.
zz_stefanov - майстор
Я стига сте се хапали, Аврора я кажи какво решение намери (ти го каза по-горе) :)

Тема "монтаж на аспиратор / абсорбатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: