aurora написа:Блока е стар, вентилацията на всичките кухни се осъществява през прозорците на фасадата, единствения вариант е да се изведе принудителната вентилация до прозореца на фасадата. Не е добре , никой няма да изгради 13 етажа вентилационна вертикалаzz_stefanov написа:Във форума има доста чудесно проектирани и изградени кухни.И след като нямате вентилация в кухните какво възнамерявате да правите? Точно тук е проблемът при мен, че няма хора които са компетентни в тази област. И е трудно когато ти се налага сам да се спасяваш а има уж хора за това.
И точно всичко започва от добрия проект. Ако не, се сблъскваме с такива проблеми като в темата. Щото парите за тази кухня вече са дадени.
Не казвам, че навсякъде ми е всичко розовоНа втория ми трябва да се прави основен ремонт, а вертикала за вентилация на кухните изобщо няма, та и аз съм във филма

При вас съм почти сигурен, че това на стената е точно за аспиратор, но кухнята не е проектирана така че той да се включи там.
Ако има съмнения и не може при вас да се види през някоя ревизия в банята примерно, то на покрива много ясно ще се види колко са вертикалите за вентилация и коя къде отива. После трябва с поставянето на аспиратора, да се прекара и въздуховод до извода на стената. Проверете и съседите от долу как са си решили проблема.