• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
EDI - майстор
Ко спорите 3 страници бре.Питайте дърводелците да ви речем на къде се пускат опорите на вратите. :lol:
gogo7777 - майстор
:-D :-D
При железарите има един фактор в повече, който често неволно се пренебрегва.......слънцето. При дърводелците подобен фактор вероятно може би е дъжда ама не съм сигурен :-D
KingLin - майстор
gogo7777 написа:
Силите на действие и противодействие НЕ са еднакви при двете картинки.
Gogo само да те поправя че щом вратата е в покой (не е изкъртила пантите) то силите са еднакви. За останалото съм зад тебе стиснал здраво общашката права лопата срещу всеки дето спори :D
preslav - майстор
gogo и king, ако зависеше от общаците самолетите щяха да са много здрави, но нямаше да могат да летят. Предимството на диагонала от горната панта към срещуположния край е, че може да се ползва стоманена проволка с един талреп за регулиране на бъдещо провисване - неудобството е, че вратата ще стане много по-лека и може вятърът да я отвее.
Ако зависеше от мен вратата щях да изработя от железопътни релси, усилени с две на диагонал + обшивка от минимум 10 мм. корабна ламарина - за всеки случай под вратите щях да излея железобетонна площадка с дъгообразни релси, по които да се движат монтиранте в далечния край стоманени колела, всичко от хром-никел 18/10. За отварянето спокойно може да се ползва редуктор от корабен шпил с поне 10 КВата мотор.
Andri01 - майстор
Врата? Джелеза,опори,колелета!? Гевезалъци ! Два парцала ,като пердета и готово-колата си минава на право,без нужда ото отваряне!! Тъкмо и двора ще се проветрява! :partyman:
maleeeestrax - специалист
Личи че Преслав се е занимавал с тежко машиностроене и аз подкрепям неговия план .А за монтажа на вратата ще викнем 130тонния кран на Либхер . :rock: https://www.vbox7.com/play:4b2a6d63bb
preslav - майстор
maleeeestrax написа:
Личи че Преслав се е занимавал с тежко машиностроене и аз подкрепям неговия план .А за монтажа на вратата ще викнем 130тонния кран на Либхер . :rock: https://www.vbox7.com/play:4b2a6d63bb
Сигурността преди всичко - нека крановете са 2!
За тези, които продължават да се колебаят кой от двата диагонала е по-здрав да вземат една ролетка, да издърпат 1 м. от нея и да опитат якостта и на опън и в обратна посока. За средно-сръчен майстор не виждам и какъв е проблема пантите да са 3.
Чираче - майстор
preslav написа:
За тези, които продължават да се колебаят кой от двата диагонала е по-здрав да вземат една ролетка, да издърпат 1 м. от нея и да опитат якостта и на опън и в обратна посока. За средно-сръчен майстор не виждам и какъв е проблема пантите да са 3.
В обратната посока действат сили на изкълчване на диагонала. На желязна врата аз никога не слагам 3 панти. Мога да ги сложа, но е напълно излишно.
Показвам моята порта с ширина 4 м. Пантите са поставени близо до края на вертикалния профил, и са като от снимката/ с минимум 2 броя сачми/.

И още нещо. Направил съм много врати, и нито една не е имала проблем. Затова нямам нужда от мнения на общаци. :?

Прикачен файл

P4080001.JPG
P4080001.JPG (29.31 KиБ) Видяна 1749 пъти

Прикачен файл

P1010374-1.jpg
P1010374-1.jpg (80.07 KиБ) Видяна 1749 пъти
Keresteliev - специалист
Чираче написа:
preslav написа:
За тези, които продължават да се колебаят кой от двата диагонала е по-здрав да вземат една ролетка, да издърпат 1 м. от нея и да опитат якостта и на опън и в обратна посока......
..... Затова нямам нужда от мнения на общаци. :?
Чираче, това е правилната схема! На твоята врата.

Но на общаците заварчици не им е удобна, защото не могат да си гарантират заварките на опън!
il_iliev - напреднал
Крилото към малката порта е провиснало и е отворило разстояние между двете крила. Може в началото да е било всичко както трябва и с времето да е провиснало...
Лично аз не харесва врати с опъната оградна мрежа, но въпрос на вкус и предпочитания.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да направя 2 големи дворни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: