Ко спорите 3 страници бре.Питайте дърводелците да ви речем на къде се пускат опорите на вратите. 

gogo7777 написа: Силите на действие и противодействие НЕ са еднакви при двете картинки.Gogo само да те поправя че щом вратата е в покой (не е изкъртила пантите) то силите са еднакви. За останалото съм зад тебе стиснал здраво общашката права лопата срещу всеки дето спори
maleeeestrax написа:Личи че Преслав се е занимавал с тежко машиностроене и аз подкрепям неговия план .А за монтажа на вратата ще викнем 130тонния кран на Либхер .Сигурността преди всичко - нека крановете са 2!https://www.vbox7.com/play:4b2a6d63bb
preslav написа: За тези, които продължават да се колебаят кой от двата диагонала е по-здрав да вземат една ролетка, да издърпат 1 м. от нея и да опитат якостта и на опън и в обратна посока. За средно-сръчен майстор не виждам и какъв е проблема пантите да са 3.В обратната посока действат сили на изкълчване на диагонала. На желязна врата аз никога не слагам 3 панти. Мога да ги сложа, но е напълно излишно.
Прикачен файл
Прикачен файл
Чираче написа:Чираче, това е правилната схема! На твоята врата.preslav написа: За тези, които продължават да се колебаят кой от двата диагонала е по-здрав да вземат една ролетка, да издърпат 1 м. от нея и да опитат якостта и на опън и в обратна посока........... Затова нямам нужда от мнения на общаци.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: