• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
понеже сега щe сменям матрак и за да не сменям и леглото мисля да сложа една плоскост МДФ като подложна табла.
Въпроса ми е: Къде в София може да си намери да продават/режат (суров) МДФ 90 см х 200см (рових из нета и навсякъде продават само цяла плоскост, ходих до Бриголаж - там изобщо нямат МДФ..)
И ако някой има идея колко мм дебелина ще ми свърши работа да издържа 90 кг без да се огъне. (леглото е тип сандък)
Гост - специалист
Защо реши да е точно от MDF?
Шперплат със същата дебелина е по- добре според мен.
maleeeestrax - специалист
Няма такъв МДФ който да не се огъне с времето при този размер.Говоря с дебелина до 20мм.Купи си подматрачна рамка. :rock:
Както казах не искам да сменям леглото и няма как да си купя готова подматрачна като сандъка е 90х190 а сега си вземам 90х200 матрак.
Та ще мисля някакъв "измислен" вариант. Така че въпроса ми седи къде може да се намери.
Ако се окъва, както казваш ще го подсиля някак в средата (примерно с 2 "крачета) Че аз на всичко отгоре ще трябва и да му резна няколко прореза за вентилация.
plamen6703 - майстор
Не искаш ли вместо "суров" МДФ да подложиш сурово ПДЧ, има го в "Бриколаж", има го и "Практикер" и режат по размери дори и в София :wink:
Видях го в Блиголаж и знам, че може да ти го таксуват и резнат на м.к.в там....
но ми се струва че МДФ ще е много по-добър вариант (при условие и че ще направя прорези)
sstefanov - майстор
От опит го казвам: Нареди си 2-3 см дебели прави (и възможно най-гладки) кофражни дъски, нарязани на подходяща дължина. Върху тях постели стара покривка за легло, черга или нещо подобно.
miliad - майстор
И ламинирано ПДЧ става, ще те издържи. Вместо прорези направи дупки с голяма боркорана.
Ако сандъка на леглото е цял, поръчай си и една средна подпора и си подсигурен.
plamen6703 - майстор
St0ian написа:
Видях го в Блиголаж и знам, че може да ти го таксуват и резнат на м.к.в там....
но ми се струва че МДФ ще е много по-добър вариант (при условие и че ще направя прорези)
Почерпи опит от колегата Стефанов, ще стане здраво и сигурно :) Не се знае с кой ще легнеш на леглото и какво ще правите, поне да е здраво и сигурно :wink:
maleeeestrax - специалист
Споделям мнението на Сстефанов и аз така съм го направил но с рендосани дъски. :rock: :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Подматрачна рамка от МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: