• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
wanderer написа:
подкрепям shotik за жилавата стомана при тези дължина и диаметър на пръчката. щом не можеш ,или нямаш възножност да си го направиш сам:
1. купуваш си подходящия бит - 1-2 лв.
2. намираш най близкия до теб склад за неръждаеми стомани и вземаш нужния диаметър и дължина - 3-4-5 лв.
3.ако в самия склад нямат услуга заваряване, би трябвало във всяка автотенекеджийска работилница (примерно) да ти го капнат.
за по малко от 10 кинта си готов.
Благодаря, мисля че това е решението. Звънях на един склад за стомана, където правят такива заварки. Но понеже ми трябва за винтове с различни размери мисля да си взема един такъв ключ и да ми го заварят към дълга стоманена пръчка:

https://www.amazon.com/TEKTON-23002-6-I ... B00FFUPS98
wanderer - специалист
При варианта, който ти дадох, ако позволява можеш да завариш вместо бит, един магнитен накраиник за 2-3 лв, и да го ползваш с различни битове. Става универсален. За ключа нямам идея докато не видя подробности. Но при него по логично е да го удължиш с шина. Може и с 2 болта да прихванеш, не е задължително да е със заваряване.
wanderer написа:
При варианта, който ти дадох, ако позволява можеш да завариш вместо бит, един магнитен накраиник за 2-3 лв, и да го ползваш с различни битове. Става универсален. За ключа нямам идея докато не видя подробности. Но при него по логично е да го удължиш с шина. Може и с 2 болта да прихванеш, не е задължително да е със заваряване.
Мисля че ми трябва ключ. Етo винтовете за които ми трябва.
https://imgur.com/a/b54z6
shotik - майстор
За тези шестограни ти трябва гедоре с един или два удължителя.Това не са винтове, струва ми се че са капачки, но са с външен шестогран . Ако е за единичен ремонт , не за постоянно , мога да ти услужа с такова гедере до размер 32 мм .
Това някакъв кран ли е ?
shotik написа:
За тези шестограни ти трябва гедоре с един или два удължителя.Това не са винтове, струва ми се че са капачки, но са с външен шестогран . Ако е за единичен ремонт , не за постоянно , мога да ти услужа с такова гедере до размер 32 мм .
Това някакъв кран ли е ?
Кран е,да. Външното е шестограм, но това най-отгоре си е винт, то не става с шестограм.
И за в бъдеще може да ми трябва, искам да си направя такъв универсален дълъг инструмент.
Някакво такова подходящо гедоре в интернет би ли постнал?
shotik - майстор
hongildon написа:
shotik написа:
Това някакъв кран ли е ?
Кран е,да. Външното е шестограм, но това най-отгоре си е винт, то не става с шестограм.
И за в бъдеще може да ми трябва, искам да си направя такъв универсален дълъг инструмент.
Някакво такова подходящо гедоре в интернет би ли постнал?
Ако е тясно , най- добре е с един или два удължители, като от мнението на пламен и два - три различни големини накрайници/флашки, според размера, продават се поотделно

https://deplan.bg/c/nakrainici-vlozhki- ... 50mm-16061

, а ако има място за раздвижен ключ , може и с него , въпреки ,че аз бих ползвал звездогаечен с необходимия размер, за да съм сигурен ,че няма да превърти и повреди шестограните..
shotik написа:
hongildon написа:
[quote="shotik"
, а ако има място за раздвижен ключ , може и с него , въпреки ,че аз бих ползвал звездогаечен с необходимия размер, за да съм сигурен ,че няма да превърти и повреди шестограните..
Мисля че най-добре ще е с раздвижен ключ, има място. Въпроса е че те са до около 15-20 см, а с тия удължители за вложки не става да се удължи. Та затова си мисля с идеята за заваряването, но ще видя какво ще каже заварчика. А с болтове и шина не си представям как ще се удължи.
iliya_i - майстор
А развивал ли си/завивал ли си нещо с такъв раздвижен ключ?
Аз твърдя, че това е работа за мазохисти. :lol:
По добре си вземи звезди от всеки размер, дето ти трябва и им завари удължители.
А може и да не се заваряват. Просто влизат в тръба с подходящ диаметър.

А може и с ТОВА
mongoose - напреднал
Извинявам се ама това не е ли кран на външното тяло на климатик, ако е така Ви трябва стълба а не дълъг инструмент?
  • 1
  • 2

Тема "Много дълъг шестограм или гаечен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: