Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Интересува ме какво котле да купя от 25кв до 30кв за 100кв етаж , без изолация за сега ,с хубава дограма и стъклопакет, към 100 глидера алуминиеви на 60см и бойлер 150л. До сега е на камина на етажа и вървяха 20куб. дърва, чудя се между Грейко , Бош и Pelletherm за около 4000лв , може и да е комбиниран и за дърва и въглища за всеки случай, може и мощен котел със по слаба горелка, да е автоматизиран, замисъла е за класни пелети да гори, но да има и минимален разход, може и майстор за да го монтира? :?
torbalan - Дървен философ
Ако камината ти върши работа - ползвай си я. Събери пари за изолация, и като я направиш - тогава питай...
няма вариант екватор да преправям за трети път направо на боклука и от дърва минавам на пелети
speka_rs - майстор
И аз като колегата по горе ще кажа, изолацията е много много важна за ниския разход. Инъче от изброеното Грейко 20 кв даже и то ще ти е голям.
Antonii - майстор
С този брой глидери мощността на котела e безмислено да е над 18kW.
Само ще води до преразход на гориво.
още по-добре 20кв котле да е ок за системата, само че това на грейко с тия 90 литра вода ми е интересно,докато другите са със 60-70 литра 30 киловатовите, а има и друго днес уредих парите и за изолация 8 см стеропор съм го замислил ,вече събирам оферти както за котлето с връзването така и за изолация, като искам и да остане малко повече мощност на котела, и пак не разбрах защо грейко е по -дъбър от лонг тайма и бош, то като говорим за 20кв и тази май е добра http://www.termosilikat.com/bg/%D0%BE%D ... 0%BA%D0%B8 торч 3-20кв, а от прити имат евтин 1200лв нов модел уж, за тях всички на пелети били амтоматизирани ,http://www.tehnoideal.bg/bg/catalog/id/1126.html със 70 литра водна риза става и на твърдо гориво, както имат и на 26кв :?:
speka_rs - майстор
Има колега махнал си Торча, и си сложил ново Грейко.
Тези 4000 лв си заслужават, това го пиша като ползващ.
не разбрах какво съм махнал, нямам котле и никой не обясни с какво грейко е по добро от другите две, кое пада по на икономия за 100 глидера на 60 см и бойлер за къща около 90кв със 8см изолация стеропор и 5см фибран на плочата отгоре , което ще стане тия месеци

Тема "Здравейте майстори на парно :P" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: