Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valia_jt - помощник
На другата стена ми е радиатора и се моля като изолираме тази ,там като е радиатора да не стане най студена и да се моля ,че няма да се повтори .Но ако смъкна радиатора и изолираме и нея какво ще стане .
iliya_i - майстор
Все някъде пак ще има най-студено място. Пак казвам - решението според мен е намаляване на източниците на влага (нямам в предвид да гоните съпруга :-D ) и по-добро проветрение сутрин за да се намали количеството на вече отделената влага във въздуха. А парното постоянно ли работи или само като сте си удома? Ако се спира, проветрението трябва да е след спирането, а не преди запалването.
valia_jt - помощник
Парното се пали към 14 часа от едно опасно бабе :) Много благодаря ,че ме успокоихте ,че няма не поправимо и ,че има начин да се избавя от влагата .Цветята ще ги изнеса от тази стая ,набих канчето на моя дето все затваря вратата да ме му изстине .... .А сега да пита вата или фибрант да слагаме
muhala - майстор
Купи си един влагомер като този и следи влагата в стаята.
Сутрин след спане отваряй прозореца изцяло за поне 10 мин. Ще видиш как ще се появи нонденз по външното стъкло. Дръж отворено докато не изчезне конденза от стъклото. Отваряй след това през деня като се сетиш по няколко пъти за по-кратко и вечер преди лягане. Следи си влагата в стаята, проветрябвай редовно, топли яко и няма да имаш проблеми.
Изображение
chapara - майстор
С какъв матерял е направена външната изолация :?:По тази стена от горе до долу по фасадата има ли прозорци и балкони? Само на вашия апартамент ли на тази стена има влага?
valia_jt - помощник
изолацията е правена преди повече от 15 г,стиропор(дано правилно съм го написала ) само на нашия апартамент ,като е отпуснато надолу и нагоре по 50см ,тоест направили сме не само където е границата на нашия имот.Според съседа нямат влага ,но не им вярвам ,тази им стена е в един голям гардероб и не се знае какво има зад него .
valia_jt - помощник
На тази стена няма прозорци ,врати към тераси,западна стена е .Нищо ,че сме първи етаж ,ние де факто сме втори защото мазите не са вкопани .
Чираче - майстор
valia_jt написа:
изолацията е правена преди повече от 15 г,стиропор(дано правилно съм го написала ) само на нашия апартамент ,като е отпуснато надолу и нагоре по 50см ,тоест направили сме не само където е границата на нашия имот.Според съседа нямат влага ,но не им вярвам ,тази им стена е в един голям гардероб и не се знае какво има зад него .
А най отгоре над стиропора има ли сложена ламарина за отвеждане на дъжда? И ако има, как е закрепена ламарината - плътно до стената ли? И уплътнявано ли с нещо против влизане на вода? Да не би там да е заровено кучето? :?
valia_jt - помощник
Така има ламарина ,поставиха я преди 5-6 години ,защото майстора който слага климатика на съседите каза ,че така не се правило и трябвало ламарина и защото ни е близък я сложи ,а това за кучето не ми е ясно ,но не сме ровили никой там :)
Чираче - майстор
за кучето е метафора - в смисъл там да е проблема с влагата.

Тема "помощ за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: