Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rusko_k - напреднал
Здравейте,
Ще съм изключително благодарен за препоръки какъв разпръсквач за поливане на тревна площ е най - удачно да използвам, в условия на неприятно ниско налягане на водата. Ще използвам водопроводната мрежа / налягане може би около 1 бар / , площта която се налага да поливам е около 300 кв.м.
Благодаря на всички за времето и вниманието :)
panaira - специалист
Аз ползвам GARDENA OS 140, за до 150 квадрата е, за тебе значи два броя, удобен е за правоъгълни площи, за неправилни форми не става. 1 бар мисля, че ще е ок за единия, но можеш да прочетеш повече на сайта на производителя...
rusko_k - напреднал
panaira написа:
Аз ползвам GARDENA OS 140, за до 150 квадрата е, за тебе значи два броя, удобен е за правоъгълни площи, за неправилни форми не става. 1 бар мисля, че ще е ок за единия, но можеш да прочетеш повече на сайта на производителя...
Благодаря, може и с него да опитам, обаче май да ми върши работа от гледна точка на това че не мога да го местя, с цел да обхвана по - голяма площ.
шоп - майстор
@rusko_k, по принцип 1 бар е доста ниско налягане.

Нямаш ли възможност за поливане с дъждовна вода или с подземна вода?
То по принцип поливане с водопроводна вода е забранено и ако и съседите Ви поливат с такава това е причината/една от причините/ за ниското налягане.

Иначе е възможно използването и на бустер помпа.
panaira - специалист
Има и преместваем вариянт, даже е по-евтин: http://www.praktiker.bg/bg/Sprayers-and ... 0/p/452228
rusko_k - напреднал
шоп написа:
@rusko_k, по принцип 1 бар е доста ниско налягане.

Нямаш ли възможност за поливане с дъждовна вода или с подземна вода?
То по принцип поливане с водопроводна вода е забранено и ако и съседите Ви поливат с такава това е причината/една от причините/ за ниското налягане.

Иначе е възможно използването и на бустер помпа.
Благодаря за идеята, просто към момента нямам възможност да бия сонда...по разбираеми причини :)
rusko_k - напреднал
panaira написа:
Има и преместваем вариянт, даже е по-евтин: http://www.praktiker.bg/bg/Sprayers-and ... 0/p/452228
Да, гледах го но дори в сайта на производителя не са посочени параметрите при които ще работи.
шоп - майстор
@rusko_k
тествах моите пръскачки.
1.25 бара е минимума. Под тази стойност въртящите не се въртят, а изкачащите направо пикат, не дъждуват.

Имам 9 бр пръскачки за около 450-500м2 и ги карам на 2.8-3 бара. Това е оптималното да да покрият цялата площ и дори да има презастъпване.
Снимки отпреди минути.
Успехи!

Прикачен файл

SAM_9500.JPG

Прикачен файл

SAM_9499.JPG
rusko_k - напреднал
шоп написа:
@rusko_k
тествах моите пръскачки.
1.25 бара е минимума. Под тази стойност въртящите не се въртят, а изкачащите направо пикат, не дъждуват.

Имам 9 бр пръскачки за около 450-500м2 и ги карам на 2.8-3 бара. Това е оптималното да да покрият цялата площ и дори да има презастъпване.
Снимки отпреди минути.
Успехи!
Хм, значи все пак имам някаква надежда :) и то по причина, че с тази която опитах / въртяща от един лев :) / се върти...може би все пак налягането ми е по високо...

Тема "Разпръсквач за тревни площи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: