• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
naster - майстор
Има ли план да скриете панелите и стоманените греди?
gnt69 - майстор
вт юни 25, 2019 11:57 pmnaster написа:
Има ли план да скриете панелите и стоманените греди?
Всичко е скрито. Цвета на панелите е 9002 по RAL, това което се вижда са обшивки от ламарина а стоманените греди са покрити с боя имитация на ковано желязо. Предстои на къщата челните дъски да се обшият с ламарина защото за 12 години съм ги боядисвал 2 пъти и пак са за боядисване. Не ща да виждам дърво изложено на атмосферни условия щото му трябва бояджия а такъв няма.
Гледам че и ти строиш къща, слагай обшивки на челните дъски щото е драма боядисването а то неминуемо ще дойде.
:partyman:
шоп - майстор
ср юни 26, 2019 7:50 amgnt69 написа:
слагай обшивки на челните дъски щото е драма боядисването а то неминуемо ще дойде.
+1 към мнението
Слагаш обшивка на челните дъски и забравяш. Има и нещо друго...
вярно обшивката струва пари и то не малко, но пък купуваш евтини и не обработени дъски, само ги импрегнираш и това е.
NBS - помощник
Здравейте, появиха се още въпроси: над накованата ламперия слага ли се воалит преди битумните керемиди и марката на битумните керемиди канадските Тегола или руските Прима? Или друг производител? :?
VLADO66 - майстор
Под битумните керемиди се слага паропропусклива мембрана.Всеки уважаващ се производител на битумни керемиди предлага такава.Моите са IKO и съм доволен от тях.Много хора грешат като решават да спестят 3-4 лв. на квадрат и си взимат някакви евтини битумни керемиди, които след десетина години дават фира, опада им посипката или ги духне вятъра и всичко наново.
шоп - майстор
И аз съм доволен от битумните IKO
за руски Прима нямам никакви наблюдения нито инфо, макар, че редовно чета руските форуми.

Под битумните керемиди е силно препоръчително, да не кажа задължително да се положи още един слой хидроизолация особело ако наклона е малък.

Каква ще е тази хидроизолация...няма голямо значение. Аз полагам 2-3мм усилен битумен воалит и ще се обоснова защо.

Малко е по-скъпа, но монтажен пирон преминал през този допълнителен слои 2-3мм битум се "вулканизира" и течовете са изключени.
naster - майстор
ср юни 26, 2019 10:39 amшоп написа:
ср юни 26, 2019 7:50 amgnt69 написа:
слагай обшивки на челните дъски щото е драма боядисването а то неминуемо ще дойде.
+1 към мнението
Слагаш обшивка на челните дъски и забравяш. Има и нещо друго...
вярно обшивката струва пари и то не малко, но пък купуваш евтини и не обработени дъски, само ги импрегнираш и това е.
Челните дъски сме ги обшили още през ноември. Дори има към 5 см обърнато под ръба да не подлизва. А стрехите ще затворим с вентилираната система на деворекс, но след външната изолация
VLADO66 - майстор
Добре, че няма да я вижда слънцето тази вентилирана система на Деворекс
naster - майстор
Някакво подобие на хънтър дъглас е, но с перфорирани елементи. Не ми се боядисва и лакира.
  • 1
  • 2

Тема "Какъв покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: