• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Palawnik - специалист
А варианта с прогаряне няма ли да стане? Намираш тръба с подходящ диаметър. Даже трябва да е по-малък. Загряваш прогаряш и пак докато го пробиеш.
И аз съм го виждал това което ssi казва, нооо преди доста години. Ако имаш познати в някой етнографки музей или в Етъра в Г-во. Старите ковачи може би ще се навият да ти направят нещо подобно.
Другото което ми минава през главата е да вземеш една пила за дърво. Да я "заостриш" по подходящ начин и да я завариш на тръба или нещо подобно. Ако може да се заварява отред може да завариш някакво свредло.
Ако кажеш каква е цялостната идея може да измислим нещо не чак толкова сложно.
8180 - майстор
Днес бях в Бриколаж - доста разнообразие от свредла за дърво - дълги, къси. и Удължители!!! за свредла. Ако има при вас Бриколаж, разгеледай.
Не знам как ще е ценово за една дупка.
tarlyo - специалист
Заваряй калибровано желязо за свредло и пробивай.
Имам едно за бетон Ф12 със заварена шпилка за него , около 60 см.Работи идеално.
rendo - специалист
Има в момента видиеви бургии на райдер по 10 лв аз купих такава Ф10 с работна дължина 45 см само, че е за SDS-Plus

Хващаш еднба такава бургия режеш и опашката да може да влезне в универсал на винтовер - отпред и отрезваш пеперудката заточваш след което си готов малко трудно дупчи но ще се саправиш.

След като го "отлабиш" с бургията хващаш една стара водопроводна тръба след което в края и правиш с флекса резци около 6 бронай- добре с заточване в посока и по мжду срезовете правишканали вкойто да може да бяга талаша след което я пробиваш и и слагаш едно парче арматура за дръжка след което с чукът почваш :
Удряш въртиш в посоката и пак така

Малко зор е но ще си свършиш работа

:)
vankata88 - напреднал
Благодаря на всички.
:party: успях пробих я най-накрая с много бира от моя страна и много маки от страна на дечурлигата :lol: абе с две думи с взаимни усилия я пробихме.

Понататак ще пратя снимки на краиния продукт.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за дупка в дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: