Харалампи написа:За сега канта няма значение. Нали на фимрата трябва да го дадеш размера с включен кант. те после го вадят.Трябват и размерите без кант. Там където режат не се занимават със сметки. Задават на компютъра размерите, той прави оптималния разкрой с минимум дребни отпадъци и се почва.
n_a написа:Харалампи написа:За сега канта няма значение. Нали на фимрата трябва да го дадеш размера с включен кант. те после го вадят.Трябват и размерите без кант. Там където режат не се занимават със сметки. Задават на компютъра размерите, той прави оптималния разкрой с минимум дребни отпадъци и се почва.
При нас се дават размерите с включен кант. След това като въведат канта програмата си смята какъв да е размера на плоскостта. От първият пост на дамата останах с впечатление че и в нейният случай ще е така.
Нещо не ми се връзват пропорциите на схемата която сте дала. Ето какво спретнах с тези размери. Някои съм ги променил, защото не се получава добре според мен. Мога разбира се лесно да ги възстановя.