• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lyki - специалист
За храна на рибките ти е нужен ел магнит със ход от няколко милиметра за да пропусне наподобяващата на прах храна. Ел магнит с ход над или по голям от сантиметър който е нужен за гранулите трудно ще намериш.
На асанsьoрите има едни отбивачки(ел. магнитни бобини които задействат бравите на вратите) ,те мисля са с по голям ход , но май са на на 42v.
За времето, по магазините има електронни таймери на които можеш да зададеш програма за цялата седмица.При такъв механизъм нее нужно много време за задействане на ел магнита.Просто един или няколко импулса да исипят дозата която автоматично се пълни при връщането на клапата след импулса.
Милен - майстор
И когато гладно и любопитно куче реши да си поиграе с машинарията кво ще стане, според мен ще остане гладно за по-дълго и като отидеш следващия път няма да те познае.

По добре му дай седмичната дажба + 30-50% за застраховка наведнъж, например във вид на хляб, сухар. Кучетата са умни животни, ще яде колкото му е необходимо за деня и другото ще го скрие и пази като очите си.
velsi - Почетен майстор
Не е задължително механизъма да е с електромагнит. Машинките за централно заключване например осигуряват 2-3 см преместване, но са с малко електромоторче и зъбна предавка.
trolazol - специалист
Сезона не ми позволява да съм всеки ден на вилата и направих тази хранилка за кучето. Елементарна е и мисля че има ефект.

Прикачен файл

CAM_0386-400.jpg
PVC тръба и храна
CAM_0386-400.jpg (16.01 KиБ) Видяна 11977 пъти

Прикачен файл

CAM_0368-400.jpg
гадинката веднага я налази
CAM_0368-400.jpg (17.46 KиБ) Видяна 11977 пъти
griffin - майстор
хехе колега твоето куче е много умно, аз на старото ако му сложехме такава хранилка ще я изпразни за 5 мин. и толкоз :-) просто не спираше да яде :-) ее докато има манджа де :-)
andon1980 - специалист
griffin написа:
хехе колега твоето куче е много умно, аз на старото ако му сложехме такава хранилка ще я изпразни за 5 мин. и толкоз :-) просто не спираше да яде :-) ее докато има манджа де :-)
Вече има автоматизирани и се продават свободно
маречков - специалист
Здравейте,
Намислил съм да си правя хранилка за каракаченеца ми - Братан :bear:
Смятам да ползвам за бункер центрофугата от старата ни Перла 05. Смятам, че ще е удачна заради дупките и хром-никела. От задния край, дето е оста ще го посъветвам с чука, та да придобие леко конусен вид, а в средата ще направя дупка, в която ще заваря тръба. В тръбата мисля да си направя шнек, дето да притиква гранулите. Шнека ще се задвижва от моторче за чистачки, а ще го управлявам с реле за време от тея електронните дето могат да се настройват по секунди. Цялата тая сергия мисля да я туря в един метален варел, щото Братан ще разпилее всичко за 10 минути игра.

Ако някой се сеща нещо да допълни проекта, сега е момента, докато още е само в главата ми. :)
Ако някой може да каже от къде да се сдобия с готова спирала за малък шнек ще съм благодарен, ако пък няма ще си я направя.
Готовите решения не ме устройват, щото 420 лв. за китайска пластмасова хранилка-играчка няма да дам.
Последна промяна от маречков на пон юли 25, 2011 3:08 pm, променено общо 1 път.
pet.kan - специалист
Работя отдавна с Нибора, грамотни са и акъл на място ще дадат, много коректни и като търговци
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционна хранилка - идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: