Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
torbalan - Дървен философ
виждал съм чудесни дървени пързалки...
mladkal - майстор
а как се правят, ТОрбалане!?
щото и аз като колегата над твоя пост съм на вълна да изработя нещо за детенцето си и да окупираме двора на тъщата :lol:
само съм ги виждал, не съм ги правил :)

предполагам, след като се сглоби коритото се шкури и боядисва...

а, пропуснах
и няма снадки...
mladkal - майстор
torbalan написа:
само съм ги виждал, не съм ги правил :)

...
и няма снадки...
и като няма снадки то означава, че трябва да е едно цяло като индианско кану... Сега ще трябва да внесем някое тиково дърво от дълбоката джунгла...

За улей на пързалка-детска, дървесина няма как да се ползва. Не и с приома "направи сам", имайки се в предвид, че няма как да се "парне" бука, а всяккави широко разпространени иглолистни дървесини няма да са уместни.
Пак се връщам на варианта - стъкломат, стъклопласт, смоли и голямато мацане...
не знам - както писах, само съм виждал...
hitrov.lbbg - помощник
Преди 2 години ходихме на една база в село Младежко (до малко Търново), там имаше катерушка с дървена пързалка и беше доста стара и олющена.
Децата доста се пързаляха и бяха много доволни, без да се наранят. Та идеята ми стои още от тогава, защото нищо и просто 3 дъски лакирани служеха за пързалка.
EDI - майстор
Улея става и с дърво, но разбира се, няма да е вълнист, макари за това може да се помисли и да стане с малко повече зор, а прав.Може да се ползва дебело сухо дюшеме.Хубаво лепило в нута и перото и здраво пристягане със стяги.След това подсилване на няколко места с напречници.
hitrov.lbbg - помощник
Да точно за прав улей говоря и то около 2 метра, при височина на катерушката 1,30м.
За фугите има един термоустойчив кит за дърво, малко е по-скъп (около 2-3 лв.).
После шлайфане, безир, боя и хайде на игра!!!
hitrov.lbbg - помощник
Та остава въпроса дали улея да бъде от дърво и после боядисан или да сложа фолио за по- лесно пързаляне? Мисля че лятото това фолио (нещо от рода на балатум ама по- тънко) ще държи и по- ниска температура. Не съм проверявал дали има такова с пластмасово покритие или гумирано.
EDI - майстор
Няма нужда от покритие, дървото е достатъчно.Като е шлайфано добре и лакирано, няма да има проблем с плъзгането.

Тема "Идеи за детска пързалка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: