Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Анубис - специалист
хм , виж това не ми беше хрумало , не мога да си го представя много ясно обаче какъв е принципа на работа , нещо схема , чертежче HEEELP :) но иначе идеята е страхотна....нещо такова ли

Прикачен файл

sta43899_1-2.jpg
sta43899_1-2.jpg (57.64 KиБ) Видяна 6840 пъти
evdoki - специалист
Аз бих я монтирал в центъра, и с 300- 400 грама по- тежка от тежестта на масата
Анубис - специалист
15 кг..........множко е доста голяма тежест , аз си мислех само да подпомагам процеса на вдигане а не да става от тежеста само , примерно...така , само че не ми е ясно през какви рокли трябва да мине , как точно....как да успокоя тежеста да не се клати , а като започна да го правя още поне 10-тина как ще излязат , затова се опитвам да си преставя точна схема.................малко ми прилича на схемите на койота Уили :-D

Прикачен файл

sta43900_1-4.jpg
sta43900_1-4.jpg (60.97 KиБ) Видяна 6809 пъти
evdoki - специалист
Закрепи тежестта на водач за чемедже, това ще я успокои
И този тип машинки работят с навито на спирала стоманена тел. Предлагам ти да потърсиш от Форд , на ножичен механизъм са и са доста по- устойчиви
velsi - Почетен майстор
По начало си тръгнал кофти с тази машинка от стъкло на кола. Подобно нещо аз бих задвижил с винт и гайка. Винта да се задвижва с някакъв редуктор, например от чистачки. Тогава ще имаш достатъчно сила и няма да ти трябват никакви противотежести.
Анубис - специалист
тази машинка е от , рено и е с червяк , в интерес на истината с ръка ми е много трудно да я задържа , да не кажа че не успях...е естествено не прекалих със силата но е доста корава
velsi - Почетен майстор
Не е въпроса в това, че е с червяк, а това, че е с жило. От там идва и проблема ти как да удържаш плота в горно положение. При винта и гайката този проблем не съществува, защото те винаги са зацепени. Както при крика на колата ти.
Анубис - специалист
тъй де , той и червяка е винаги зацепен и на долу не поддава , ама въпроса е не само в това а и в това че вече съм дал 70 лв за машинка , когато я пробвах на сухо си вдига плота без проблем , е озорва се малко но в границите на допустимото все пак 15 кг. , а изтърването от вдигнато положения е в другите 3 ъгъла където няма машинка и плъзгачите изтърват сантим надолу мислех за някакви стопери от рода на ел.ключалка в момента в който е в крайно вдигнато положение да се отварят и да спират движението надолу а нагоре нема начин да мръдне
Тая маса да не се отсервира сама хи - хи..................
Простете ама не разбирам за какво толкоз и е на масата ел.мотор,ако не е за да се отсервира сама или да я пратиш с дистанционно до хладилника да ти донесе бира :),ама за това нали си имаме жени хи - хи.....
null - специалист
Може да пробваш като вдигаш от единия край да се компенсира от другите с помощта на стоманено въженце.
Нещо такова
Изображение
Или такова
Изображение
Само, че представи си го завъртяно на 90 градуса.
И още един вариант
Изображение
Успех и пиши като стане

Тема "механична холна маса с ел. мотор + съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: