Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stefan_gb - специалист
Преинципа е малък дебит - голямо налягане!
Ronin при отворена система как търсиш налягане :) ротационната дюза е за високо налягане с 10-15 бара ще пишка :lol:
romanpm - майстор
Питам се помпа от кафемашина /професионална/ ако и се стопира байпаса който е за около 12 бара , колко ли налягане ще вдигне :? те са с лопатки от графит :)
Ronin - специалист
вчера се опитах да запуша ротационната дюза с пръст и резултата е че ми разряза пръста докъто се усетя да се дръпна....инъче отвора преди дюзата където инъче трябва да ги има тези 110-120 бара го запушвам с пръст без проблем а отвора е около 6-8 мм
shotik - майстор
В книжката на водоструйката ми пише ,че налягането е 80 бара ,да не се мие по-близко от 30 см,да не се насочва към хора и животни,защото има възможност от нараняване,да не се пръска по самата машина и да не се насочва към открити жици .
Незнам как си си позволил да затапваш с пръст,пишеш ,че имаш три,а не си прочел елементарните неща по безопасност за работа с тях,не си прочел и за налягането им или си мислиш ,че това не е опасно,но сега си се убедил в силата на струята.
romanpm - майстор
С по височко налягане се реже и стомана ... :lol:
Ronin - специалист
Та значи малко развитие по темата ...днес напълних една бутилка 50 л...с вода...заварих и нужните муфи 1/2 и с подходящи накрайници я напълних с вода след което с компресора я надух до 10 атмосфери...закачих изхода с ротационната дюза и си пръскаше но много слабо ....вътре механизма даже не се въртеше а само пръскаше права струйка...едвам едвам.....ммммм..... :?

А относно безопасноста науката иска жертви.....това неможе да ме уплаши.........в утооб...гледах как с електрожен заваряват пробит резервоар на камион пълен с нафта направо на пътя пред някакъв гараж.....оня заварява...ламарината се пробива...оня пак....и като се запали нафтата с един парцал бърше и гаси и така на 4-5 път запуши дупката...някъде в арабските страни беше клипчето....ако го намеря ще пусна линк-а

Продължавам да търся принципна схема на помпа за високо налягане
citrofen - специалист
Принципът е подабен на ДВГ имаш бутало и два клапана (всм. и изпускателен). Клапаните са на пружинки и и се отварят и затварят от налягането. Керхерите обикновено са с три бутала. Това е общият принцип, при Керхер задвижването на буталата е малко по-особено (те са го измислили и държат патента). При другите машини буталата се задвижват от колянно-мотовилков механизъм.

Кажи, каква ти е идеята за подгряването на водата?
stefan_gb - специалист
Ronin ето че си стигнал до извода че с 10 бара няма да стане, естествено че така ще се държи роторната дюза без достатъчно налягане. И 110 или 120 бара няма как да ги държищ с пръст дори и отвора да е ф6
shotik - майстор
Ronin написа:
Та значи малко развитие по темата ...днес напълних една бутилка 50 л...с вода...заварих и нужните муфи 1/2 и с подходящи накрайници я напълних с вода след което с компресора я надух до 10 атмосфери...закачих изхода с ротационната дюза и си пръскаше но много слабо ....вътре механизма даже не се въртеше а само пръскаше права струйка...едвам едвам.....ммммм..... :?

А относно безопасноста науката иска жертви.....това неможе да ме уплаши.........в утооб...гледах как с електрожен заваряват пробит резервоар на камион пълен с нафта направо на пътя пред някакъв гараж.....оня заварява...ламарината се пробива...оня пак....и като се запали нафтата с един парцал бърше и гаси и така на 4-5 път запуши дупката...някъде в арабските страни беше клипчето....ако го намеря ще пусна линк-а

Продължавам да търся принципна схема на помпа за високо налягане

Правиш нещо много неразумно-ако гръмне от спукване тази бутилка ,това ще е въздушната бомба която ще те осакати или утрепе ! Не си играй с дявола !
Ronin - специалист
Колега незнам дали знаеш че на съдовете под налягане им се прави точно водна проба..... т.е При пробив водата затихва почти моментално за разлика от сгъстените газове...

И немислиш ли че щом съм почнал да заварявам върху газова бутилка и съответно съм я преправил за разширителен съд за компресор и съответно разполагам и с аргон....все пак знам какво правя....стига с забележките...!

Тема "Идея за водоструйка...самоделка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: