• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sian - специалист
sek.1 написа:
Компресора е пълен с масло до средата около 0.7 литра а казанчето е само като контролна точка одушник и най вече разширител като загрее компресора маслото се качва долу горе до средата на казанчето. Ако клапанчетата и сегментите са добре практически няма разход на масло (много малко изчезва). Този компресор го направих за един приятел автобояджия и от три години боядисва поне по три-четири коли на месец от както му сложих перката не се включва и на водно охлаждане само не остава време да му направя един предпазител на перката хем да не се пази от нея хем и да насочва по добре въздушната струя. Сега след почивните дни почвам да събирам още един такъв и ще снимам всички етапи от производството.
Поздравления,комресора е супер.Какво ще кажеш за следната идея,да прекараш входящия въздух през главата(водната риза),може би ще се подобри охлаждането.
sek.1 - специалист
Идеята е добра но компресорите които намирам са от вторични суровини (нови са много скъпи) и обикновенно са отработили двайсетина години на някой ЗиЛ водната риза е много корозирала пълна с ръжда и котлен камък и ми отнема бая време да я отпуша поне малко за да минава вода през нея. Тия дни ще пробвам на моя дали ще може да мине нужния дебит въздух дори и дебита да е достатъчен трябва да е през филтър защото от там винаги ще излиза ръжда и друга мизерия. Обикновенно преди да почна да събирам някой такъв компресор му правя ревизия все още за зиловите компресори има ремонтен комплект сегменти клапанчета с пружинки и гарнитури за двайсетина лева.
sian - специалист
sek.1 написа:
Идеята е добра но компресорите които намирам са от вторични суровини (нови са много скъпи) и обикновенно са отработили двайсетина години на някой ЗиЛ водната риза е много корозирала пълна с ръжда и котлен камък и ми отнема бая време да я отпуша поне малко за да минава вода през нея. Тия дни ще пробвам на моя дали ще може да мине нужния дебит въздух дори и дебита да е достатъчен трябва да е през филтър защото от там винаги ще излиза ръжда и друга мизерия. Обикновенно преди да почна да събирам някой такъв компресор му правя ревизия все още за зиловите компресори има ремонтен комплект сегменти клапанчета с пружинки и гарнитури за двайсетина лева.
Моя е от шкода,понеже няма собствен картер се наложи да му направя,водната риза е само в главата,която се спука(не му сложих антифриз)входа и изхода са 1/2 само че не ми остава време да прекарам въздуха от там.При зиловия не може ли да се разширят отворите?
sek.1 - специалист
При зиловите компресори нищо не пука от прегряване всичко е масивен чугун даже и без никъкво охлаждане работят добре. В квартала има два които съм ги събирал на приятели преди двайсетина години работят без никъкво охлаждане даже и маслото не им е сменяно и си работят добре. Отворите за охлаждане мога да ги докарам до 1/2 цол оригинално са 16 мм със стъпка на резбата 1.5.
jeri85 - помощник
имам следния проблем направих си компресор от зил отремонтирах го и останових че при работа ми изхврля маслото впослетствие разбрах че проблема идва от клапаните какво да направия зада спре да изхвърля маслото ето и малко снимки.
romanpm - майстор
jeri85 написа:
имам следния проблем направих си компресор от зил отремонтирах го и останових че при работа ми изхврля маслото впослетствие разбрах че проблема идва от клапаните какво да направия зада спре да изхвърля маслото ето и малко снимки.
И аз имам захвърлен който поработи известно време като изхвърляше маслото какво ли не го правих и водно с помпа от миячна докато накрая задра :?
jeri85 - помощник
значи проблема мие от клапаните знам че трябва дасе припаснат но незнам как се прави машино или ръчно някои ако знае нека даде съвет

Прикачен файл

компресор.jpg
компресор.jpg (248.81 KиБ) Видяна 30302 пъти

Прикачен файл

комп4.jpg
комп4.jpg (224.59 KиБ) Видяна 30302 пъти
gorgidanchev - специалист
Охо и охлаждане от шкодово парно....добре е...
хаиде хора помогнете имам голямо желание сам даси направия компресор помогнете
jeri85 - помощник
Имали някои които може да помогне.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: