• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
romanpm - майстор
n_a написа:
romanpm, не съм професионалист, но ми се струва, че има разлика в твърдост на стъкло/цимент мозайка и мрамор.
Тези с паметниците хич не са прости и не мисля, че ще стане леко и евтино.
Полирах мрамор, полирах и мраморна мозайка. На ръка. Разликите са в пъти. Това самоп от цимента. А стъклото...
Затова питах правил ли си го или си разсъждаваме.
Точно такъв мешан материал не съм , но знам как е с гранита /имам 180см монолитен кухненски гранитен плот / а от него по-твърд материал не знам и все пак има абразиви и за него пък и за кой ли не материал, но не на ръка прави се с мотор , а разликата в материалите не е от голямо значение :)
A това дали е подобно?
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/2114/

Въобще осъществимо ли е ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Shonned написа:
A това дали е подобно?
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/2114/

Въобще осъществимо ли е ?
А кое не ти е ясно? А искаш ли да ти пратя 2 кила материали и малко шкурка, па да пробваш?
zombau - напреднал
http://mycrazykitchen.wordpress.com
В линка пише, че е от парченца отпадъчно стъкло залято с пигментирана епоксидна смола (epoxy resin binder), пише още, че е устойчиво, екологично ставало за подове и плотове, както и, че е устойчиво на бактерии и е лесно за почистване.
mim - специалист
наши приятели си направиха плот от цветни стъкълца и бял цимент, само извикаха човек с машина за мозайка да им го полира
изглежда добре и рязането на кисели домати и препарати за миене не го повреждат
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
mim написа:
наши приятели си направиха плот от цветни стъкълца и бял цимент, само извикаха човек с машина за мозайка да им го полира
изглежда добре и рязането на кисели домати и препарати за миене не го повреждат
Съмнява ме. Цимент + кисело и цимент + препарати...Може толкоз да им е рязането и миенето. Мойте плотове вече ги полирах втори път, хем не са работни
mim - специалист
ние на гости пием кафе и ядем сладки
като им видях плота, казаха че така е правен, другия път ще занесем 1 бутилка, та да нарежем салата към нея :-D
HX_Vextor - специалист
Materiala ot snimkata se kazva GLASS TERRAZZO i e nemski . Nakratko mozaika sus stukalca . Poliraneto na tozi plot ne e hi4 lesno ..

Samiqt material e KORENNO razli4en ot ciment (cimenta ne moje da napravi vruzka sus stukulcata ).. Ima 2 vida takava mozaika ednata e s cimentopodobna smes + polimer+ stukla drugata e epoxy smola + stukla .... NO i dvata variqnta iskat dobur nabor konsumativi za 6laifane + dobra ma6ina > Tova ne e za "napravi si sam" :wink: Samata obrabotka na epoksid s polira6ti instrumenti iziskva specialni padove.A poliraneto na betonniqt variqn iziskva specialna himiq :cool:

p/s/ sujelqvam za latinicata no ne pi6a ot vku6ti :sad:

Я пробвай да се изразиш на български!
модератор
  • 1
  • 2

Тема "Чудя се от какво е направен този плот?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: