• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sian - специалист
---Една телескопична подпора би ти свършила работа.Нещо такова:

http://www.mitcorrect.com/bg/podpori/
zmeios - специалист
Значи има една сериозна дилема при теб:
elena_86 написа:
Най - важното за мен е да може да се "разглобява" .
Скоро имаше и тема за балетна станка в този форум.

Идеите по-горе за прът с тежест, който се закрепва само отдолу, са опасни - ще се утрепеш. Освен това тежест от порядъка на 200 килограма аз не я наричам "подвижна". Зарежи ги.

На практика имаш само две решения.

Едното - прави се "както трябва" - неръждаема тръба се закрепя със шпилки в пода и в тавана (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и в тавана). За съжаление при демонтаж тези шпилки не могат да се скрият - ще си седят там.

Другото - компресионна тръба. Разходи се по някой строеж, на който последните няколко седмици са му слагали плоча. Погледни вертикалните тръби, които са сложени на предпоследния към момента, "стабилен" етаж и подпират тавана - т.е. плочата - на последния.

Притеснявам се, че няма да са ти много естетични. Иначе принципа им на действие е - тръбата се регулира леко по височина, и се натяга с резба по средата. Притиска се горе и долу така, както дюбел притиска в стена.

Ако нямаш намерение да трошиш хола, една такава тръба и едно зазидано дървено блокче в тавана ще ти свършат работа. Плюс малко шкурка, грунд и кофичка блажна боя, да боядисаш тръбата, примерно, жълта ;) или синя ;)

Тия неща с лостовете за фотографско оборудване изобщо не ги пробвай - ще се ПРЕБИЕШ, нищо че си лекичка. При завъртането и вертикалния шпагат се използва достатъчно сила, па макар и на 48 килограма, за да обърнеш бая голяма тежест.

И последно, но не по важност - задължително ли трябва да е тръба за стриптийз? Защото продават разни секс люлки, на които също може да се танцува, имат нужната конструкция, и се захващат само за тавана, крепежите са по-дискретни там. А и имат и допълнително предназначение ;)
velsi - Почетен майстор
Виж последния пост в тази тема. Така трябва да изглежда твоята конструкция, но монтирана вертикално. Дали винта ще е на тавана или пода - все тая. Важното е добре да се натегне, за да е стабилно. Тръбата може и да е съвсем обикновена, стоманена и да се боядиса. Неръждаема, полирана е най-луксозния, но и най-скъп вариант.

Освен това АПЕЛИРАМ КЪМ КОЛЕГИТЕ: МОЛЯ ОТНАСЯЙТЕ СЕ С НЕОБХОДИМАТА СЕРИОЗНОСТ! В друг случай щяхте да ревете, че въпроса е непълен. Сега разполагате с всички изходни данни и това, че задачата е по-специфична не означава, че трябва да превръщате темата в хумористична.
laki1968 - специалист
http://www.baburov-bg.com/ourrailings.html# напиши в гугъла инокс парапет и си избери фирма-лесно ще ти го направят
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изображение
karamundi - специалист
само да вметна че с тия фитинги за ал. парапетите не става за целта става с подобни фитинги за инокса алуминиевите тръби се огъват прекалено много по разумно е иноксова тръба струва около 38лв.за метър и е идеална за целта.въпреки че алуминия е с елуксация инокса е само полиран за мен лично за пилонче е по добре иникс успех във връткането мога да съдействам за закопуването и монтажа :lol:
Ники - напреднал
Току що показах темата на жена ми :)
Току виж си вземе поука :-D
Та ми се искаше да попитам, осъществи ли намерението си и ако да - какъв беше резултата?
sepultura - специалист
Нищо лично, ама тая тема, особенно в началото, когато и elena беше активна, ме утрепа-хилих се като идиот 15 минути :lachtot: :klatsch: :lachtot:
velsi - Почетен майстор
А беше ли нужно да изровиш стара тема само за да ни уведомиш, че си се хилил? :evil:
sepultura - специалист
Извинявам се градски, просто споделих :toimonster: :toimonster: :toimonster: :datz: :headbash: :bussi: (или това не е форум и трябва да си мълча и само да слушам и гледам :? )
  • 1
  • 2

Тема "пилон за стрийптиз у дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: