Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
PIP - майстор
boiski, ръчните циркиляри обикновено идват с дискове с 24 зъба, които са най вече за груби срезове. Може да пробваш диск с 48-60 зъба, като за гол талашит не трябва да има проблем. Ако под талашитени плоскости имаш предвид ламинирани, то тогава при нормална работа ще чепи без значение от броя на зъбите. Има разни трикове, но аз не съм ги пробвал - в редките случаи когато ми се е налагало да режа ламинирани плоскости над-пускам 2-3мм и след това изчиствам на абрихт или с ръчна фреза.

shotik, фабричните ръчни циркуляри са по-безопасни от този, който ти си направил. Имал съм подобен фабричен и правен.
bogomilZ - специалист
boiski написа:
Привет, аз няма да правя циркуляр, но мисля че щом сте го направили, значи разбирате от това което ме интересува.
Имам един циркуляр на Хенкел от тези подвижните, и е с този диск с който си го купих, но като режа талашит го наранява (кърти) диска е с подобни зъби като на първите снимки.
Дали са прекалено едри зъбите на диска или си е нормално за рязане с циркуляр?
Възможно ли е да направя толкова чист и гладък разрез, че да залепя кант.
- на Хенкел или на Енхел?
- подвижен - ръчен или настолен
талашит - пдч , Ламинирано пдч или какво режеш?
Да верно Einhell нещо подобно като на снимката мисля че се води ръчен, не раазбирам в подробности но това което съм снимал е ламинирано ПДЧ.
А по отношение на това за вибрацийте и криволиченето, аз използвам една права летва от ламперия която захващам с стяги и след това само бавно движа циркуляра напред стават равни но назъбени разрезите.
Та въпроса е дали с по ситни зъби ще успея да избегна или оине да намаля това накъртване. Също дали е добре да си търся пак диск на Einhell. ?

Прикачен файл

f22b_1_b[1].jpg
f22b_1_b[1].jpg (9.84 KиБ) Видяна 14205 пъти

Прикачен файл

DSCF5511.JPG
DSCF5511.JPG (129.56 KиБ) Видяна 14205 пъти
bogomilZ - специалист
ще трябва да те разочаровам - не става ако ще си правиш мебел, просто няма смисъл
колегите казаха в предните постове - може да се разкрои с надбавка и след това д асе рендоса или фрезова
Red_line - специалист
Перфектно изглежда колега.аз си играх 3-4 дни с това: има забележки но като цяло съм доволен до резултата.
Изображение
Изображение
Изображение

Мисля малко да одрежа от линеала че ми се струва висок и една боя :)

Имам и друга идея имам ръчно циркулярче кофти марка дали ще може да си го направя стационарно и съответно да мога да си го нося по обекти :? [/list]
skrijo - специалист
Циркуляра като на shotik става ли за правене на дъски , сапчета :?:
webcambg - специалист
Темата е много яка - браво!!!
Като нишо и аз ще взема да си спретна подобен :-D :-D :-D
brunder - специалист
Здравеите искам да попитам дали е удачно дете камо мен на 13 години да си прави циркуляр.Или да използва закупен изобщо?
ebahti - майстор
brunder написа:
Здравеите искам да попитам дали е удачно дете камо мен на 13 години да си прави циркуляр.Или да използва закупен изобщо?
дерзай смело :-D
brunder - специалист
То ти хубо викаш дерзаи смело ма мен мъничко ме е страх защото цитколяра има и абрех.На които дядоми си отряза пръста.

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: