• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
chapara - майстор
Пичове,ок схемата е работна и няма грешка в нея,но аз нямам скенер,а сега да измислим как да направим нещата полезни :?:
chapara - майстор
ДРАГОМИР написа:
Пуснете ми я тази схема и на мен да я видя моят SKYPE е mastercam 18
много ми е интересно да я видя тази чудотворна схема по която можеш да си оразмериш открито огнище. :)
С този ник не те намирам имаш грешка :?
ДРАГОМИР - специалист
chapara Аз изчислих какво огнище може да стане на този комин но пусни и твоята схема , skype mastercam18
cakev79 - специалист
ДРАГОМИР написа:
cakev79 Сечението на чистият отвор на комина 13 х16 см което сте посочили е твърде малко за открито огнище със добра визия и топлоодаване каквото съм показал във по предният си пост. Във вашият случаи според моите изчисления може да се направи огнище със размери съответно, широчина 50 см височина 45 см дълбочина 30 -35 см
гърловина 12см и широчина на задната стена на огнището 30 см ако е със скосени страници.Според мен открито огнище със тези размери няма да изглежда добре като визия ,а също така ще си имате един светилник които само ще свети но няма да топли .Ако евентуално до този отвор на комина има още един тогава може да се направи нормално открито огнище което да се включи във двата отвора.
Нали казах ,че карам по спомени.Оставения отвор за камината е 13*16,а иначе по думи на бащами,нагоре отвора е колкото тухла четворка.
cakev79 - специалист
ДРАГОМИР написа:
chapara Аз изчислих какво огнище може да стане на този комин но пусни и твоята схема , skype mastercam18
Би ли ми изпратил формулата за изчисление,за да сметна всичко точно на място като се преберем там.SKYPE -original590
ДРАГОМИР - специалист
Не меразбирай криво но това са професионални тайни ,аз ти обещах че ако ми дадеш съвсем точни размери на комина ще ти кажа какви трябва да са ти размерите на огнището според тези размери.Таблици има много но не всички стават за нашите условия а и не всичко във тях е вярно. :)
cakev79 - специалист
ДРАГОМИР написа:
Не меразбирай криво но това са професионални тайни ,аз ти обещах че ако ми дадеш съвсем точни размери на комина ще ти кажа какви трябва да са ти размерите на огнището според тези размери.Таблици има много но не всички стават за нашите условия а и не всичко във тях е вярно. :)
Ок.Не бих тръгнал да правя пари от това,просто може да се наложи после да направя още една.
Над огнощето трябва ли да се прави клапа за реголиране на горенето.
ДРАГОМИР - специалист
Да трябва да има клапа и димосборник.
Последна промяна от ДРАГОМИР на пон ное 02, 2009 8:02 am, променено общо 1 път.
cakev79 - специалист
Пантите на клапата няма ли да имат проблем с движението като се нагреят?За димосборника имали определен размери,и дректно за плочта ли е хванат или за клапата?Плочата от цимент ли е или ...?
пет окт 30, 2009 9:45 pmДРАГОМИР написа:
Здравейте cakev79 покажете ми скица на помещението със обозначени размери ,височина +дължина +широчина ,освен това обозначен комин височина от помещението до шапката на комина +чисто сечение на отвора на комина и къде точно се намира във помещението .
Здр.дали бихте помогнали и на мен с размери за камина.Минаха и заминаха и при мен майстори.Вчера приключих за пореден път с разбиването на камина.Писна ми и мисля да си в направя сам.Ще Ви пратя всички необходими дани за помещение и т.н. Бихте ли ми помогнали.тел:0883408100
  • 1
  • 2

Тема "Как се прави зидана камина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: