Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vezbata - напреднал
Това е крив лост примерно за бицепс .От доста време се чудя дали това може да се огъне така:

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (24.76 KиБ) Видяна 48237 пъти
vailoelle - специалист
Ето един пример на правения от мен крив лост
В твоя пример за трицепс няма да става.За трицепс трябва тесен хват на лоста а твоя е на около 500мм. /ще си счупиш ръцете :lol: / .Лоста е само за бицепс.
За моя крев лост Ъглите не с точно по някаква мярка просто по моя преценка.Слагаш ръцете и както ти е най-удобно така изкривяваш лоста.Може и да го направиш на части.На няколко парчета и да ги залепиш

Пробвай да направиш като моя най-добре от парчета.Например:
черните-около 10 см. заваряваш по твоя преценка на ъгъла да ти е удобна за трицепс

червеното пак 10см. и гледаш да имат същия ъгъл с предишните парчета за трицепс.Защото може да ти се върти лоста след това в ръцете като правиш упражнение.
Въображаемата ос е в сиво

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (19.35 KиБ) Видяна 48197 пъти
vailoelle - специалист
Извинявайте за двойния пост , но не мога да преместя прикачения файл и.....

Ето още примери

Изображение

Изображение

Изображение

Този кръглия вариант е доста добър ако питаш мен

Изображение

Изображение
vezbata - напреднал
И ти си голям фен.
Лоста си го бива. На последната снимка се вижда някакъв скрипец-можеш ли да дадеш снимки?
vailoelle - специалист
Извинявай че не ти отговорих толкава време , но имах доста работа :oops:
Сега по темата ето един пример за по-нагледно.

Изображение

Изображение
Страхотна тема, страхотни снимки! А да имате нещо за скрипец! Благодаря предварително!
vailoelle - специалист
dani7304 написа:
Страхотна тема, страхотни снимки! А да имате нещо за скрипец! Благодаря предварително!
Аз вече показах един пример как да си направиш скрипец.Недостатък при него е , че тежестта е свободна и при по-бързо движение тежестта мърда.Не е особено приятно :?
За това го направи като кантар става по-лесно и не ти трябват стандартни тежести.Аз мисля да направя една силова рама с тези екстри виж клиповете
http://www.youtube.com/user/bastionhead ... -4jI4wYd6s
hakama - специалист
Здравейте , направихме нещо като лежанка но само че без стойката.
Можете ли да ми кажете височината и ширината как се определя (170-180 ръст). Или направо някакви стандартни размери, понеже сме попрекалили с височината (54см ) и като режем поне да е точно :)

Някой захващал ли се е с такова нещо, само че д аима и скотова пейка (горе в ляво)

http://www.top-sport.net/%F4%E8%F2%ED%E ... %EA%E8/33/
vailoelle - специалист
hakama написа:
Здравейте , направихме нещо като лежанка но само че без стойката.
Можете ли да ми кажете височината и ширината как се определя (170-180 ръст). Или направо някакви стандартни размери, понеже сме попрекалили с височината (54см ) и като режем поне да е точно :)

Някой захващал ли се е с такова нещо, само че д аима и скотова пейка (горе в ляво)

http://www.top-sport.net/%F4%E8%F2%ED%E ... %EA%E8/33/
Размери може да видиш от чертежите които съм дал по-горе!
Но може да си направиш лежанката по твои размери както ти е удобно.
Ето за пример какви с изискванията на Федерацията по силов трибои

Код: Избери всички

Лежанката трябва да отговаря на следните размери:
1. Дължина - не по-малко от 1.22 м и да бъде равна и нивелирана.
2. Ширина - не по-малко от 29 см и не повече от 32 см.
3. Височина - не по-малко от 42 см и не повече от 45 см измерена от пода до върха на тапицерията на пейката без да бъде натискана. Височината на стойките, на които се поставя щангата, трябва да бъде минимум 75 см и максимум 110 см, измерено от пода до нивото, на което щангата се поставя в стартово положение.
4. Минималната ширина между стойките, на които се поставя щангата, трябва да бъде 1.10 м.
5.Челната част на пейката трябва да се простира на 22 см извън центъра на стойките, на които се поставя щангата, с толеранс от 5 см във всеки край.
Това е за състезание ти си ги направи да ти е удобна на теб
Успех :)
vailoelle - специалист
Да не отварям нова тема ще използвам тази.
http://www.youtube.com/watch?v=pE86vYpuE3M
Ето един как си е направил "екстри" за силовата рама.
Въпроса ми е от къде мога да си намеря/купя такива черупки и аз?
Или ако има някои друг идея как може да стане връзката по друг начин
Ето няколко примера:
Изображение
Изображение

Дайте идея как може да стане тази връзка.Освен стандартната метален прът в отвор :-D

Благодаря и скоро ще сложа мойто изобретение тук.

Тема "Чертежи на фитнес уреди." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: