Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
SongBird - специалист
Искам да питам. Без това допълнителното желязо лоста ще се изкърти ли?
amadeusbg написа:
но съм и 70 кила .. не съм много тежък
amadeusbg мисля, че трябва да забравиш този аргумент. Направи го достатъчно здрав, че и някой 100 килограмов хап да може да се набере. Мое мнение...
velsi - Почетен майстор
Няма да се изкърти, но ще се клати. Ако там, където стъпва в тавана е направен с по-широка планка, както на първата снимка над вратата, няма нужда от това желязо.
dito - специалист
И един съвет от мен - остави малко по-голямо разстояние до тавана - поне 30 см, дори 40. Като дръпнеш хубаво до гърдите, да не си удряш главата и да си разваляш прическата :crazy:
Чаро - Акълия
dito написа:
И един съвет от мен - остави малко по-голямо разстояние до тавана - поне 30 см, дори 40. Като дръпнеш хубаво до гърдите, да не си удряш главата и да си разваляш прическата :crazy:
Това е една от малкото забележки.
И това, че не предвидих клатенето- от там и възможността да се разхлабят анкерите или да се скъсат заварките. Шината я слагах допълнително на място.
Правих го на шега - без чертеж или поне план.
Върши перфектна работа предвид вложението С малко ъпгрейди ще стане перфектно. :2thumbs:
dito - специалист
И аз нямаше да се сетя да го укрепя в перпендикулярното направление. Изглежда супер иначе. Човек като има желание... а ти явно имаш, ако съдя по изтърканата боя по лоста :-D
vailoelle - специалист
Един съвет само ако позволите :)
Не оставяйте ръжда боядисвайте уредите поне там където хващате.
Аз така оставих лоста за едно лято с ръжда и от триенето и мръсотията почнаха да ми се белят и напукват дланите.

..а и гледай да не пробиеш на комшията отгоре я крак ..я диван шега :lol:
Не съм много в час и въобще не разбрах за какви перпендикулярни укрепления говорите O_o

Според вас даденият от мен лост ще е подходящ ли за таван (в пост 1), като както dito спомена се обърне само посоката на лоста. Другият ми въпрос е къде евентуално мога да добавя такива успоредни"ръкохватки" като на лоста на Чаро:)

И наистина бих ви бил благодарен, ако има някой от София и ме насочи към място, където биха могли да ми изработят съответния лост:)

P.S: Малко ви поизмъчих, съжалявам за което:)

Поздрави
vailoelle - специалист
За това в червено стабилизира лоста да не се върти.Същата работа може да ти свърши и една планка това в зелено.За майстор в София не знам , но ако имаш познат в някои автосервиз ще ти го направят предполагам.

Прикачен файл

imgp1419_122.jpg
imgp1419_122.jpg (61.46 KиБ) Видяна 6531 пъти
reevil - специалист
добре са станали лостовете, но аз да попитам за монтажа, защо да не може над врата в бетонния трегер/щурц? не вярвам да го повредим или пък да не успее да понесе тежестта ни :shock:
sparow - специалист
На всякъде може да го сложиш.Трябва да си купиш едни специални дюбели,отпред са на нещо като конус и имат една шайба,отзда е шпилка с гайка,като натягаш,мачка и разширява шайбата,после няма вадене, два такива дюбела по 6мм. спокойно носят 2-300кг,с такива си държа асмата,на терасата и телено въже 10мм.

Тема "Помощ при изработка на лост за набирания:)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: