• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ESPACE - майстор
Stefan_62 написа:
Добре де в пералнята как върти с 5кг. пране и още толкова вода без да загрява. :sad:
Ти сигурен ли си, че този двигател е изчислен за продължителен режим на работа? В пералнята не върти постоянно.
sparow - специалист
ами колко върти :lol: :lol: или през 5-10минути си почива :-D
една програма на перлата беше около 1-1.30мин. :?
ArturDent - Почти Безобиден
А и той колко върти - 3-4 часа и после цяла година почива ;)
Сега сериозно: Пробвай с вентилатор за тоалетна - той е на 220V, тия за компютър са на 12V. Ако мо направиш някакво кожухче, че да не се губи дебита на вентилатора и при 300-600 куб.м/ч не би трябвало да имаш проблем.
ESPACE - майстор
sparow написа:
ами колко върти :lol: :lol: или през 5-10минути си почива :-D
една програма на перлата беше около 1-1.30мин. :?
Ти базикаш ли се с мен или търсиш съвет относно прегряването? Бавните обороти на гоя двигател нормално работят в режим 6-7 секунди работи, 6-7 секунди почива. Прочети за асинхронни двигатели работещи в повторно-кратковременен режим на работа. Дали щеше да е изчислен по същия начин ако работеше половин час непрекъснато?
sparow - специалист
Нема да споря с тебе :lol:
а относно вентилатора,бях написал,да си прецени колегата,ама мисля,че наистина с тоя за баня тоалетна,ще стане,той е с масивни лопати,около 500грама му е ротора,и ще дава дебит,ако нямаш колега,да ти подяра един,имам десетина :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Сега прочетох, че двигателчето от Перлата било 300W, В този случай, дори и цялата мощност да отива за топлина, вентилатора за баня ще се справи.
todortv - майстор
ESPACE написа:

..... за асинхронни двигатели работещи в повторно-кратковременен режим на работа. Дали щеше да е изчислен по същия начин ако работеше половин час непрекъснато?
Това е правилния отговор.Дори ел.двигателя да е за продължителен режим на работа,ако е с ниски обороти се монтира допълнително охлаждане.
moimoimoi - майстор
a да сте забелязали че при пералнята на мотора е една малка шайба на оста а на барабана е голямо колело-ето ви го редуктора :lol:
пп сигурно съотношението е 1:20 там
iavord - специалист
ArturDent написа:
Сега прочетох, че двигателчето от Перлата било 300W
Няма и толкова. На бавни обороти мисля, че беше 160W. Грубо казано това са два двигателя в един корпус. Режима на работа по табелка се води "специален".
И аз исках да ползвам такъв мотор за едно малко стругче и като му видях табелката се отказах.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с ел . двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: