• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shadowman - майстор
Опрян до стената реже на 43 мм, инак според марката.
romanpm - майстор
Само с малък ъглошлайф , така ще влезеш в ъглите достатъчно всичко друго е пушилка с прахосмукачка ... :)
shadowman - майстор
С тоя малък ъглошлайф ще има да пърди два часа, че и дим ще има.
Johny - майстор
Глям диспут, голямо нещо.
Вземай ъглошлайфа и 2-3 диска 1мм и режи със здраве. Само дето се реже не на цяло от веднаж, а правиш един срез за очертаване и после по няколко пъти докато отрежеш. Така ще има по-малко пушилка. До сега да съм го отрезал с макетното ножче, както ти коментираше от начало.
Гранитогрес, керемиди и бетон режа с флекса, та един пиклив паркет ли ще му мисля.
ktamara - специалист
Голям диспут наистина. :lol: :lol:

Като пристигне заплатата почвам
ESPACE - майстор
Малък ъглошлайф оборудван с диск с видиеви пластини
Изображение
и внимателно режеш - това е.
Chefo77 - майстор
Привет!
А смея ли да попитам, защо не с това? Нали правите разлика между рязане на греда и това на вече поставен ламиниран паркет?

Най-добрия вариант е използването на ръчен циркуляр, както вече те посъветваха. Настройваш го на дълбочина дебелината на ламината, не се притеснявай - няма да прорежеш замазката, нали имаш изолационна подложка. Ако не разполагаш с ръчен циркуляр, тогава вече с ъглошлайф с диск за дърво или алуминий. Аз използвам дискове на Mercury, вземам ги от Shon & Jho и противно на ниската цена и магазина, са много добри. 110 мм са, с цвят на алуминий, като цена - около 3 лева :)
АКО ламината е под напрежение, т.е. опрял в стената и надигнат, не режи открай до край. На всички 30-40 см оставяй 2-3 сантиметра непрорязано, което после ще "изкъртиш" с длето (или далта, както предпочиташ да го наричаш). Прави се с цел да не блокира инструмента и да стане мазало :)
Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на ламиниран паркет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: