Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ebahti - майстор
Канго ти не требва ако има МАНГО......даваш му 1 голем чук и 20кинта надница и ше смели плочата за два часа-не вервам да е по дебела от 8см.......после да вика роднините с каруцата да извозят боклука за 100тина лв. и пей сърце :wink:
sanders - специалист
Вземи под наем един 11кг къртач на Бош и си спести проблемите.
Извозването няма как да го спестиш освен ако не намериш мангали да ти приберат материала. Те ще го сторят само ако тухлите са здрави :)
shadowman - майстор
Миналата година правихме това упражнение. Взех едни Хилти (нямам предвид кътрач БОШ или друго, а точно Хилти) и го ползвахме докато пробием плочата, после с големия чук и удряш. Демек всичко с чука и малко с къртача.
piron45 - майстор
geox написа:
Решил съм лятото да премахна една "лятна кухня", която е залепена за къщата.
Колега имаш чудесно помещение за всякакви нужди. Сам казваш че е направено здраво. За какъв дявол ти е притрябвало да го буташ. След време ще ти потрябва за нещо и ще си блъскаш главата че си го унищожил за нищо.
Твоя работа, но на твое място бих помислил за какво би ми послужило най добре. Помисли колко струва в момента да го построиш това помещение, а ти го имаш готово и си решил да го буташ. :?
Армагедон - специалист
ebahti колегата geox уточни че плочата е над една педя ( твоята колко см. е :jg: ) . Облекчаващо обстоятелство е че не е вибрирана, ама чак да падне за 2 часа от един ром с чук :? :? Да не забравяме , че тухлите са измазани и са редени над 50 см бетон или камък затова мисля че офертата е добра :!:
ebahti - майстор
прав си....аз си помислих че плочата е на тавана.......2ро предложение-бомбаджия :-D
geox - напреднал
Аз не знам защо са го правили толкова здраво преди 15г, определено видимо плочата е под ъгъл направена (да се стича водата по нея) и е над педя...Не знам какво ме прихвана да разрушавам - не ми пречи, но пък нали споменах, че е правено ей така - без документи, без нищо... :?
piron45 - майстор
И какво като нямаш документи, досега щом никой не ти е направил проблем не мисля че в бъдеще ще имаш.
geox - напреднал
piron45 написа:
И какво като нямаш документи, досега щом никой не ти е направил проблем не мисля че в бъдеще ще имаш.
По-скоро си мислих, че като не е ползвам по предназначение - няма смисъл да стои за склад.... :?
Илиян Илиев™ - майстор
Събарай братко щом ти е кеф. Събори и другите къщи. Остави си само двете стаи в които живееш. Така и така не ти трябва останалото и само се складират разни боклуци, а трябва и данък сгради да плащаш всяка година. След събарянето всичко ненужно ще се изхвърля без да се складира и така всичко ще е чисто.

Събаряй смело и не се замисляй. Даже ако намериш изгодно багерист бутни цялата къща, и без това не ти трябва.

Даже, ако искаш да минеш гратис накарай някой комшия да пусне жалба, че постройката е незаконна и от общината ще дойдат да си я съборят. Тогава вече общинския багерист срещу шише ракия може и да се навие да бутне цялата къща, която и без това не ти трябва.

Тема "Премахване на пристроика към къща...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: