• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valevbg - помощник
Е не автомобилни аз ще ситя талаш няма нужда от толкова големи.
pavkatay - майстор
имай предвид, че пружините трябва да поемат инерционните сили от колебанието на цялата конструкция заедно с мотора И ТАЛАША :-D . така, че си мисля , че автомобилните пружини ще ти свършат работа
valevbg - помощник
Машината е готова. Благодаря на всички. Пружините са от култиватор юмз. Работи идеално. :)
Стефан - майстор
Дай снимки. Интересно е.
valevbg - помощник
http://valevbg.snimka.bg/experiment/sito.495423.all
Това са снимките.
Но днес ми изникна друг проблем. Понеже мотора е от стара пералня оборотите са или бавни или бързи. Е мен ми трябват средни ама не става. Сега ползвам бързите ама от голямата вибрация чак почнаха да се късат ушите на мотора. Утре ще го мисля.Незнам колко стува едни вибратор щото в краен случай ще трябва да купувам.
valevbg - помощник
И планката за ексцентрика вече съм я намълил поне два пъти.
velsi - Почетен майстор
Според мене ти е много голям ексцентритета на тежестта и затова се късат ушите. Тя така и оста ще се скъса даже. :-D
Стефан - майстор
От снимките нищо не разбрах. Освен, че си охилен. :lol: Да нещо конструктивно, за да ти е полезно.
pavkatay - майстор
аз продължавам да мисля, че тези пружини са слабички. можеш да замениш поне две от тях с по дебели . а този дисбаланс е прекалено голям. при по-високи обороти ти трябва съвсем леко дебалансиране. такаще получиш наистина вибрация. не харчи прибързано пари за готов продукт. този ще стане, но иска опити :2thumbs:
valevbg - помощник
И планката за ексцентрика вече съм я намълил поне два пъти.
От снимките нищо не разбрах. Освен, че си охилен. Laughing Да нещо конструктивно, за да ти е полезно
На снимките не съм аз а кръсника ми аз снимам.Ситото е голямо 90 на 1.10, конструкцията е от колонка 2 на 4 см. Въпросно най упростена конструкция.
  • 1
  • 2

Тема "Пресяваща машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: