• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
racer - специалист
колеги,споделете повече за пвц ламперията-как я монтирате?мен ме интересува монтажа като преградна стена...каква конструкция е най-добре(лесно) да се направи?профили за ГК или дървена?как закрепвате ламперията за конструкцията-става ли с някакво монтажно лепило,или със силикон?
още нещо-как се реже тази ламперия?
благодаря :)
mladkal - майстор
vasilevn написа:
Между pvc тавана и тавана на банята поставя ли се някаква изолация или си остава празно?
в апаратмента си, където живея със съпрягата и детето не съм слагал изолация, защото е измазан и има бетонна плоча.
На бабата е окачен на ребрата, а след тях следва ОСБ и битум... Там сложих няква евтина вата от голяма верига строителни хипермаркети... и в двата случая е екстра.
Апропо -банята ми е вътрешна,т.е. няма прозорец, а вентилацията е лоша (въпреки мощния вентилатор). по ламелите се образуват капчици от конденз, но 2 пъти в годината почистване с гъба и доместос и става като нова. Мухъл е силно казано, но се променя цвета на ламелите -мръсно бяло към сиво -в оргинал-незацапани.

пп: допълнение: ако ще поставяш лунички то спази разстояние поне десет-петнадесет сантиметра от тавана до окачените ламели. Така ще могат луните да се охлаждат и да не затапят пластмасата от нагряването на луните. Трафа да не ляга директно върху ламелите, а върхи някой от хоризонталните профили- грее...
  • 1
  • 2

Тема "Пластмаов хънтър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: